Crispy garnalencocktail
bewaar
bewaar

Crispy garnalencocktail

Steek de traditionele garnalencocktail in een nieuw, krokant jasje! Probeer deze crispy garnalencocktail met smashed avocado en wasabimayo.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, verspreid over een bord en laat helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de afgekoelde rijst om met de zonnebloemolie en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 1 uur tot lichtbruin en knapperig, schep halverwege om. Haal uit de oven en schep om met de sesamolie, peper en eventueel zout. Laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.

Bereid ondertussen de acht garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de smashed avocado met 4 el wasabimayo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip 4 vierkanten van het norivel van 4 cm.

Verdeel ¼ van het avocadomengsel en van de crispy rijst, 1 norivel en 2 garnalen over de glazen. Besprenkel de rest van de wasabimayo erover en bestrooi met de furikake. Herhaal met de rest en serveer direct.

variatietipVervang de wasabimayo door Japanse mayo, voor een milder gerecht.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crispy garnalencocktail

Steek de traditionele garnalencocktail in een nieuw, krokant jasje! Probeer deze crispy garnalencocktail met smashed avocado en wasabimayo.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig