Mexicaanse burrito bowl van La Morena (advertentie)
Koken met La Morena: chipotle saus geeft die herkenbare smokey smaak aan elk Mexicaans gerecht. In deze 'Mexicaanse burrito' bowl gebruiken we ingrediënten die je normaal gesproken in een tortilla vouwt. Easy does it!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de (kleine) bloemkool in kleine roosjes. Mix de bloemkool met de gerookte paprikapoeder, de chipotle saus, komijnzaad en een scheutje olijfolie. Meng goed door elkaar en verdeel de roosjes over een bakplaat of rooster met bakpapier. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
Snijd de tomaten en ui klein en mix deze met het sap van een halve limoen en verse koriander tot een salsa. Kruid met peper en zout naar smaak. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
Verdeel in twee kommen de knapperige bloemkool, de bonenspread, de tortilla chips, de maïskorrels, de rijst, de salsa los van elkaar. Garneer met de overgebleven koriander en een partje limoen.
Mexicaanse burrito bowl van La Morena (advertentie)
Koken met La Morena: chipotle saus geeft die herkenbare smokey smaak aan elk Mexicaans gerecht. In deze 'Mexicaanse burrito' bowl gebruiken we ingrediënten die je normaal gesproken in een tortilla vouwt. Easy does it!
null personen
880 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de (kleine) bloemkool in kleine roosjes. Mix de bloemkool met de gerookte paprikapoeder, de chipotle saus, komijnzaad en een scheutje olijfolie. Meng goed door elkaar en verdeel de roosjes over een bakplaat of rooster met bakpapier. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
Snijd de tomaten en ui klein en mix deze met het sap van een halve limoen en verse koriander tot een salsa. Kruid met peper en zout naar smaak. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
Verdeel in twee kommen de knapperige bloemkool, de bonenspread, de tortilla chips, de maïskorrels, de rijst, de salsa los van elkaar. Garneer met de overgebleven koriander en een partje limoen.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine bloemkool
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
2 el La Morena chipotlesaus
2 tl gemalen komijnzaad
1 el milde olijfolie
150 g witte rijst
2 tomaten
1 zoete witte ui
1 limoen
7½ g verse koriander
150 g maiskorrels in blik
220 g La Morena bayo bonenspread
75 g La Morena totopos tortilla chips met zout