Tacoschelpen met frijoles refritos (gebakken bonen) en ingelegde groenten
Frijoles refritos, ook wel refried beans genoemd, is een smaakvolle bonenpuree. Gegaarde bonen worden gebakken met onder andere ui, chipotle en komijn. Daarna worden ze gepureerd. Heerlijk als basis voor taco's, tostada's en burrito's of als nacho-dip.
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes van 1 cm, de pompoen in blokjes van een ½ cm en de helft van de knoflook in plakjes. Doe in een steelpan, voeg de azijn, suiker, het zout, korianderzaad en ⅔ van het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit, giet in de glazen pot en laat minimaal 1 uur staan.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui met de komijn en chipotlesaus 10 min. Schep regelmatig om en laat karamelliseren.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de knoflook en bonen toe aan de ui en bak 5 min. mee. Voeg de rest van het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de bonen met de pureestamper tot een grove puree.
Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de refried beans, ingelegde groenten en sour cream.
Tacoschelpen met frijoles refritos (gebakken bonen) en ingelegde groenten
Frijoles refritos, ook wel refried beans genoemd, is een smaakvolle bonenpuree. Gegaarde bonen worden gebakken met onder andere ui, chipotle en komijn. Daarna worden ze gepureerd. Heerlijk als basis voor taco's, tostada's en burrito's of als nacho-dip.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes van 1 cm, de pompoen in blokjes van een ½ cm en de helft van de knoflook in plakjes. Doe in een steelpan, voeg de azijn, suiker, het zout, korianderzaad en ⅔ van het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit, giet in de glazen pot en laat minimaal 1 uur staan.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui met de komijn en chipotlesaus 10 min. Schep regelmatig om en laat karamelliseren.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de knoflook en bonen toe aan de ui en bak 5 min. mee. Voeg de rest van het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de bonen met de pureestamper tot een grove puree.
Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de refried beans, ingelegde groenten en sour cream.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bloemkool
200 g AH Biologisch pompoenen
4 tenen knoflook
200 ml witte natuurazijn
1 el kristalsuiker
1 tl zout
1 el korianderzaad
150 ml water
400 g uien
2 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
2 el La Morena chipotlesaus
800 g zwarte bonen in blik
12 tacoschelpen rode biet
125 g sour cream
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen pot
pureestamper