Ajam semoor met tamarinde van Kokki Djawa (advertentie)
Koken met Kokki Djawa: Lekker Indonesisch koken kun je gemakkelijk zelf met de authentieke producten van Kokki Djawa.
Aan de slag
Breng een pan met het water, de kipdijfilets en wat zout aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 min. koken. Schep de kipdijfilets met een schuimspaan uit de pan en bewaar de bouillon. Dep de kip droog. De kip wordt straks verder gegaard.
Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook in stukken en stamp fijn in de vijzel. Schep eruit stamp de kemirienoten fijn.
Verhit de rijsolie in een stoofpan en fruit de ui, pepers, knoflook, kimirie, gemalen gember, citroengras 5 min of tot de uien bruin kleuren. Voeg de kip toe en bestrooi met zout. Schenk 500 ml van de bewaarde bouillon erbij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en laat op laag vuur inkoken tot een saus, dit duurt 10-15 min. Schep de tamarinde erdoor, proef en voeg naar smaak eventueel meer toe.
Ajam semoor met tamarinde van Kokki Djawa (advertentie)
Koken met Kokki Djawa: Lekker Indonesisch koken kun je gemakkelijk zelf met de authentieke producten van Kokki Djawa.
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan met het water, de kipdijfilets en wat zout aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 min. koken. Schep de kipdijfilets met een schuimspaan uit de pan en bewaar de bouillon. Dep de kip droog. De kip wordt straks verder gegaard.
Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook in stukken en stamp fijn in de vijzel. Schep eruit stamp de kemirienoten fijn.
Verhit de rijsolie in een stoofpan en fruit de ui, pepers, knoflook, kimirie, gemalen gember, citroengras 5 min of tot de uien bruin kleuren. Voeg de kip toe en bestrooi met zout. Schenk 500 ml van de bewaarde bouillon erbij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en laat op laag vuur inkoken tot een saus, dit duurt 10-15 min. Schep de tamarinde erdoor, proef en voeg naar smaak eventueel meer toe.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l water
800 g kipdijfilet
2 grote uien
3 verse rode peper
4 tenen knoflook
5 kemirienoten
2 el rijstolie
1½ tl Kokki Djawa djahe
½ tl gemalen citroengras
100 ml geconcentreerde kokoscréme
1 el Kokki Djawa tamarinde pasta
Dit heb je nodig
vijzel
grote stoofpan