Beef-teriyakispies met paprika van de BBQ
Bijkomend voordeel van deze biefspies: dankzij de groente ziet-ie er extra smakelijk uit! Nog een voordeel: de spiesjes hoeven nog geen 10 minuten op de BBQ. Da's handig!
Aan de slag
Week de satéprikkers in water tot gebruik. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Doe de gember met de sojasaus, mirin, sake en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur in 15-20 min. inkoken tot een stroperige teriyakisaus. Roer regelmatig, zodat de saus niet verbrandt. Zet het vuur uit en giet de saus door een zeef in een hittebestendige kom.
Steek de barbecue aan. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd in 40 halve maantjes (per 8 stuks). Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bavette in 16 gelijke blokjes (per 8 stuks). Schep de groenten en de biefstuk – apart – om met de olie, peper en eventueel zout.
Rijg achtereenvolgens 2 stukjes courgette en paprika, 1 stukje bavette, courgette en paprika, nog 1 stukje bavette en daarna weer 2 stukjes paprika en courgette aan 1 satéprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes.
Gril de spiesjes 6-8 min., keer halverwege. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de helft van de teriyakisaus en gril nog 1 min., keer halverwege. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Besprenkel de spiesjes met de rest van de teriyakisaus en serveer direct.
Beef-teriyakispies met paprika van de BBQ
Bijkomend voordeel van deze biefspies: dankzij de groente ziet-ie er extra smakelijk uit! Nog een voordeel: de spiesjes hoeven nog geen 10 minuten op de BBQ. Da's handig!
bijgerecht
null porties
185 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Week de satéprikkers in water tot gebruik. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Doe de gember met de sojasaus, mirin, sake en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur in 15-20 min. inkoken tot een stroperige teriyakisaus. Roer regelmatig, zodat de saus niet verbrandt. Zet het vuur uit en giet de saus door een zeef in een hittebestendige kom.
Steek de barbecue aan. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd in 40 halve maantjes (per 8 stuks). Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bavette in 16 gelijke blokjes (per 8 stuks). Schep de groenten en de biefstuk – apart – om met de olie, peper en eventueel zout.
Rijg achtereenvolgens 2 stukjes courgette en paprika, 1 stukje bavette, courgette en paprika, nog 1 stukje bavette en daarna weer 2 stukjes paprika en courgette aan 1 satéprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes.
Gril de spiesjes 6-8 min., keer halverwege. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de helft van de teriyakisaus en gril nog 1 min., keer halverwege. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Besprenkel de spiesjes met de rest van de teriyakisaus en serveer direct.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g biologische verse gember
100 ml sojasaus
100 ml mirin
100 ml cooking sake
3 el kristalsuiker
2 courgettes
20 snoepgroente paprikamix
390 g BBQ bavettes
3 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm
barbecue
bakkwast
aluminiumfolie