Kimchi-kaasballetjes met srirachamayo
Het gouden duo: kimchi en kaas. Maak er balletjes van en frituur ze en je hebt de lekkerste kimchi-kaasballetjes.
Aan de slag
Snijd de kimchi grof. Snijd de bosuien in dunne ringen, hou 1 tl van het groene deel apart ter garnering. Smelt de boter in een pan en bak de kimchi en bosui 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg ½ bloem toe. Laat al roerend 3 min. garen op laag vuur. Voeg de melk toe en blijf roeren met een garde tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de geraspte cheddar en geraspte mozzarella toe. Roer goed door. De kaas moet helemaal gesmolten zijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schep het mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Het mengsel moet goed koud zijn. Als het mengsel nog erg zacht is na het koelen, zet het dan een half uurtje in de vriezer voordat je er balletjes van gaat rollen.
Doe de rest van de bloem in een kom. Breek de eieren boven een tweede kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom.
Verdeel het afgekoelde mengsel in 30 gelijke stukjes. Rol er met vochtige handen balletjes van en wentel het achtereenvolgens door de bloem, het ei, de panko en nogmaals door het ei en de panko. Leg ze minimaal 1 uur in de vriezer.
Meng ondertussen de sriracha en de mayonaise met 2 el kimchivocht. Schep de saus in een kommetje en bestrooi met de apart gehouden bosui en de sesamzaadjes. Serveer met de kaas-kimchiballetjes.
Kimchi-kaasballetjes met srirachamayo
Het gouden duo: kimchi en kaas. Maak er balletjes van en frituur ze en je hebt de lekkerste kimchi-kaasballetjes.
null personen
150 kcal
90 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kimchi grof. Snijd de bosuien in dunne ringen, hou 1 tl van het groene deel apart ter garnering. Smelt de boter in een pan en bak de kimchi en bosui 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg ½ bloem toe. Laat al roerend 3 min. garen op laag vuur. Voeg de melk toe en blijf roeren met een garde tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg de geraspte cheddar en geraspte mozzarella toe. Roer goed door. De kaas moet helemaal gesmolten zijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schep het mengsel in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Het mengsel moet goed koud zijn. Als het mengsel nog erg zacht is na het koelen, zet het dan een half uurtje in de vriezer voordat je er balletjes van gaat rollen.
Doe de rest van de bloem in een kom. Breek de eieren boven een tweede kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom.
Verdeel het afgekoelde mengsel in 30 gelijke stukjes. Rol er met vochtige handen balletjes van en wentel het achtereenvolgens door de bloem, het ei, de panko en nogmaals door het ei en de panko. Leg ze minimaal 1 uur in de vriezer.
Meng ondertussen de sriracha en de mayonaise met 2 el kimchivocht. Schep de saus in een kommetje en bestrooi met de apart gehouden bosui en de sesamzaadjes. Serveer met de kaas-kimchiballetjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kimchi in pot
2 bosuien
50 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
250 ml halfvolle melk
150 g geraspte cheddar
75 g geraspte mozzarella
8 middelgrote scharreleieren
100 g panko
1 l frituurolie
1 el sriracha
4 el mayonaise
1 tl witte sesamzaadjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)