Minitrifle met advocaat
Een echt paasgerecht voor de volwassenen. Deze trifle is niet alleen lekker mede door de advocaat, banaan en blauwe bessen maar ziet er ook nog eens schattig uit door de oortjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en de blauwe bessen. Bestrooi een schoon werkvlak met ⅓ van de kaneelsuiker. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant op de kaneelsuiker. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Bestrooi het deeg met ⅓ van de kaneelsuiker en rol het deeg iets uit.
Vouw de onder- en bovenkant van het bladerdeegvierkant 3-4 cm naar binnen en vervolgens nog een keer tot het midden. Vouw het geheel ten slotte in de lengte dubbel als een boek.
Snijd het deeg in 20 plakjes (per 6 trifles) van 1-1½ cm. Verdeel de plakjes met een snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat en rek uit tot oren. Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker. Bak 15-20 min. in de oven, keer halverwege om. Haal uit de oven en laat in ca. 30 min. volledig afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel de yoghurt en de helft van de advocaat door ⅔ van de slagroom. Snijd de bananen in plakjes.
Snijd de bananencake in stukjes en verdeel de helft over de glaasjes. Verdeel de advocaatroom, ⅓ van de bessen, de helft van de plakjes banaan en de helft van de overige advocaat erover. Herhaal deze stap en verdeel de rest van de slagroom en de rest van de bessen erover. Steek de 12 mooiste oren in de glaasjes als paashaasoren.
Minitrifle met advocaat
Een echt paasgerecht voor de volwassenen. Deze trifle is niet alleen lekker mede door de advocaat, banaan en blauwe bessen maar ziet er ook nog eens schattig uit door de oortjes.
null porties
545 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en de blauwe bessen. Bestrooi een schoon werkvlak met ⅓ van de kaneelsuiker. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant op de kaneelsuiker. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Bestrooi het deeg met ⅓ van de kaneelsuiker en rol het deeg iets uit.
Vouw de onder- en bovenkant van het bladerdeegvierkant 3-4 cm naar binnen en vervolgens nog een keer tot het midden. Vouw het geheel ten slotte in de lengte dubbel als een boek.
Snijd het deeg in 20 plakjes (per 6 trifles) van 1-1½ cm. Verdeel de plakjes met een snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat en rek uit tot oren. Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker. Bak 15-20 min. in de oven, keer halverwege om. Haal uit de oven en laat in ca. 30 min. volledig afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel de yoghurt en de helft van de advocaat door ⅔ van de slagroom. Snijd de bananen in plakjes.
Snijd de bananencake in stukjes en verdeel de helft over de glaasjes. Verdeel de advocaatroom, ⅓ van de bessen, de helft van de plakjes banaan en de helft van de overige advocaat erover. Herhaal deze stap en verdeel de rest van de slagroom en de rest van de bessen erover. Steek de 12 mooiste oren in de glaasjes als paashaasoren.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g diepvries blauwe bessen
50 g kaneelsuiker
200 ml verse slagroom
25 g poedersuiker
50 g yoghurt Griekse stijl 10%
6 el advocaat
2 bananen
250 g banaan walnootcake met pure chocolade
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
kleine glazen (onderkant Ø 4 cm)