Traybake met bloemkoolblad, cashewnoten en chipotle
bewaar
bewaar

Traybake met bloemkoolblad, cashewnoten en chipotle

Bloemkoolbladeren kun je gewoon eten, dus waarom zou je niet gewoon gebruiken? Handig als traybake, want met de rest van andere left-overs doe je alles tegelijk in de oven.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en halveer de grote stukken. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Meng op een bakplaat met de milde olijfolie, komijn en de helft van de chipotle en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om en voeg de cashewnoten toe.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de radijsjes in stukjes van 1 cm en meng met 1 el (per 4 pers.) limoensap, het rasp en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de crème fraîche met de rest van de chipotle. Schep de radijssalsa door de bloemkool en cashewnoten en serveer met de rijst en chipotlesaus.

algemeenVoor een traybake voor 4 personen heb je 1 bloemkool nodig waarvan 300 g bloemkool en ca. 250 g bladeren.
variatietipOok lekker met walnoten, amandelen of pinda’s in plaats van cashewnoten. De radijs kun je vervangen door een restje komkommer of een andere knapperige groente die rauw gegeten kan worden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met bloemkoolblad, cashewnoten en chipotle

Bloemkoolbladeren kun je gewoon eten, dus waarom zou je niet gewoon gebruiken? Handig als traybake, want met de rest van andere left-overs doe je alles tegelijk in de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig