Paasbroodmuffins
Paasbrood alleen is al lekker, maar nog lekkerder als je er muffins mee maakt. Een leuke twist voor de paasbrunch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met de melk, poedersuiker en vanillesuiker. Haal de spijs uit de sneetjes paasstol. Snijd het brood in blokjes van 1 cm en meng door het ei-melkmengsel.
Bestuif de ingevette muffinvorm met wat bloem. Verdeel de helft van het brood-eimengsel over de muffinvorm en druk aan. Verdeel de spijs er in stukjes over. Dek af met de rest van het broodmengsel, druk aan en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in ca. 25 min. in de oven gaar.
Neem de muffins uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.
Paasbroodmuffins
Paasbrood alleen is al lekker, maar nog lekkerder als je er muffins mee maakt. Een leuke twist voor de paasbrunch.
null porties
335 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met de melk, poedersuiker en vanillesuiker. Haal de spijs uit de sneetjes paasstol. Snijd het brood in blokjes van 1 cm en meng door het ei-melkmengsel.
Bestuif de ingevette muffinvorm met wat bloem. Verdeel de helft van het brood-eimengsel over de muffinvorm en druk aan. Verdeel de spijs er in stukjes over. Dek af met de rest van het broodmengsel, druk aan en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in ca. 25 min. in de oven gaar.
Neem de muffins uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
100 ml volle melk
25 g poedersuiker
8 g vanillesuiker
400 g feeststollen
½ el tarwebloem
1 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
muffinvorm (6 holtes, ingevet)