'Roti' kruidenmix
Roti betekent letterlijk brood; maar ondertussen is het bijna een begrip geworden als hoodfgerecht met toespijzen als kousenband, aardappel en kip masala. Voor de laatste kun je deze zelfgemaakte specerijenmix gebruiken.
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de peperkorrels, het koriander- en komijnzaad 2-3 min. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut het mosterdzaad toe. Haal de pan van het vuur en roer de uienpoeder, fenegriek, gember en kurkuma erdoor. Doe alles in het hakmolentje en maal tot een fijne kruidenmix.
'Roti' kruidenmix
Roti betekent letterlijk brood; maar ondertussen is het bijna een begrip geworden als hoodfgerecht met toespijzen als kousenband, aardappel en kip masala. Voor de laatste kun je deze zelfgemaakte specerijenmix gebruiken.
null porties
15 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de peperkorrels, het koriander- en komijnzaad 2-3 min. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut het mosterdzaad toe. Haal de pan van het vuur en roer de uienpoeder, fenegriek, gember en kurkuma erdoor. Doe alles in het hakmolentje en maal tot een fijne kruidenmix.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl zwarte peperkorrel
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
2 tl mosterdzaad
2 tl uienpoeder
1 tl gedroogd fenegriekblad
½ tl gemalen gember
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen