Belgisch stoofvlees
Belgische stoof: met bier vol van smaak en aroma en natuurlijk met Vlaamse friet. Awel, dan zetten we dat liefst vandaag nog op tafel!
Aan de slag
Snijd het vlees in blokken van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een braadpan met dikke bodem op hoog vuur. Bak het vlees in delen rondom goed bruin. Dit duurt ca. 10 min. Het vlees hoeft niet gaar te zijn. Schep het vlees op een bord.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Bak de uien, laurierblaadjes en takjes tijm in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe, roer door. Bestrooi met de bloem en schep goed om. Laat nog 5 min. bakken. Schep af en toe om.
Besmeer ondertussen de sneetjes brood met de mosterd. Leg ze op het vlees. Verkruimel de bouillonblokjes erover. Schenk er het bier en kokende water bij. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Schep af en toe om. Neem de deksel van de pan en laat nog 1 uur zonder deksel stoven. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees en de mayonaise.
Belgisch stoofvlees
Belgische stoof: met bier vol van smaak en aroma en natuurlijk met Vlaamse friet. Awel, dan zetten we dat liefst vandaag nog op tafel!
hoofdgerecht
null personen
1070 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snijd het vlees in blokken van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter en olie in een braadpan met dikke bodem op hoog vuur. Bak het vlees in delen rondom goed bruin. Dit duurt ca. 10 min. Het vlees hoeft niet gaar te zijn. Schep het vlees op een bord.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Bak de uien, laurierblaadjes en takjes tijm in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe, roer door. Bestrooi met de bloem en schep goed om. Laat nog 5 min. bakken. Schep af en toe om.
Besmeer ondertussen de sneetjes brood met de mosterd. Leg ze op het vlees. Verkruimel de bouillonblokjes erover. Schenk er het bier en kokende water bij. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Schep af en toe om. Neem de deksel van de pan en laat nog 1 uur zonder deksel stoven. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees en de mayonaise.
bereidingstip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg runderriblap
30 g ongezouten roomboter
2 el zonnebloemolie
3 middelgrote uien
2 laurierbladen
2 takjes verse tijm
2 el tarwebloem
2 sneetjes wit brood
3 el dijonmosterd
2 runderbouillontblokjes
330 ml bruin bier
350 ml kokend water
750 g diepvries ovenfriet
4 el Belgische mayonaise
Dit heb je nodig
braadpan met deksel