Bloemkoolrijst'sushi' met avocado, rodekool, komkommer en peen
Serveer eens deze lichte en kleurrijke hapje bij je volgende borrel! De 'sushi' zit boordevol groenten door de bloemkoolrijst en vulling van rodekool, komkommer, avocado en wortel.
Aan de slag
Verhit in een koekenpan de olie en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Meng er de mayonaise, 1 el vocht uit het potje van de ingelegde gember en het sesamzaad door en laat staan tot gebruik.
Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, doe in een kom en giet er zoveel kokend water bij dat de kool helemaal onder staat. Laat 5 min. staan en giet af. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer in de lengte in dunne repen van 1 cm. Maak de avocado schoon, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de ingelegde gember fijn.
Leg een norivel voor je op het sushimatje met de gladde kant naar beneden. Verdeel een laag van 1 cm bloemkoolrijst over het vel, maar laat aan de bovenkant een rand van 2.5 cm vrij. Gebruik een lepel om de rijst stevig aan te duwen. Leg wat van de avocado, komkommer, rodekool, peen julienne en ingelegde gember over de hele breedte, net iets onder het midden, op de rijst.
Rol het norivel met behulp van het sushimatje zo strak mogelijk op. Maak de bovenrand van het vel een beetje nat met je vinger, zodat je de rol kunt dichtplakken. Leg de rol op een groot bord en maak op deze manier nog 4 rollen.
Doop een mes in heet water, dat maakt het snijden makkelijker. Snijd elke rol op een snijplank in 6-8 stukken. Verdeel over een schaal en serveer met de sojasaus.
Bloemkoolrijst'sushi' met avocado, rodekool, komkommer en peen
Serveer eens deze lichte en kleurrijke hapje bij je volgende borrel! De 'sushi' zit boordevol groenten door de bloemkoolrijst en vulling van rodekool, komkommer, avocado en wortel.
null porties
35 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een koekenpan de olie en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Meng er de mayonaise, 1 el vocht uit het potje van de ingelegde gember en het sesamzaad door en laat staan tot gebruik.
Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, doe in een kom en giet er zoveel kokend water bij dat de kool helemaal onder staat. Laat 5 min. staan en giet af. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer in de lengte in dunne repen van 1 cm. Maak de avocado schoon, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de ingelegde gember fijn.
Leg een norivel voor je op het sushimatje met de gladde kant naar beneden. Verdeel een laag van 1 cm bloemkoolrijst over het vel, maar laat aan de bovenkant een rand van 2.5 cm vrij. Gebruik een lepel om de rijst stevig aan te duwen. Leg wat van de avocado, komkommer, rodekool, peen julienne en ingelegde gember over de hele breedte, net iets onder het midden, op de rijst.
Rol het norivel met behulp van het sushimatje zo strak mogelijk op. Maak de bovenrand van het vel een beetje nat met je vinger, zodat je de rol kunt dichtplakken. Leg de rol op een groot bord en maak op deze manier nog 4 rollen.
Doop een mes in heet water, dat maakt het snijden makkelijker. Snijd elke rol op een snijplank in 6-8 stukken. Verdeel over een schaal en serveer met de sojasaus.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
400 g koelverse bloemkoolrijst
4 el vegan mayonaise
1 el sesamzaad
75 g biologische rodekool
½ komkommer
1 eetrijpe avocado
2 el ingelegde gember
5 norivellen
50 g peen julienne
2 el sojasaus
Dit heb je nodig
sushimatje