Gezonde(re) kaasplank
Creëer jouw ultieme gezondere kaasplank: whipped cottagecheese, knoflook & kruidenspread en een variatie aan heerlijke bites. Dat is nog eens een makkelijke borrel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe ondertussen de cottagecheese samen met de zuivelspread, het citroensap, de helft van de muntblaadjes en de helft van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale luchtige spread. Verdeel over een (diep) bordje. Snijd de rest van de kruiden fijn en verdeel samen met de olijfolie, peper en eventueel zout over de spread.
Snijd de kaas in blokjes en verspreid samen met de camembert over de plank. Doe de knoflook & kruidenspread in een bakje en zet samen met de whipped cottagecheese op de plank.
Breek de crackers in grove stukken en snijd de komkommers in de lengte in vieren. Verdeel de druiven, komkommer, crackers, brood, abrikozen en noten over de nog open ruimten op de plank.
Gezonde(re) kaasplank
Creëer jouw ultieme gezondere kaasplank: whipped cottagecheese, knoflook & kruidenspread en een variatie aan heerlijke bites. Dat is nog eens een makkelijke borrel!
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe ondertussen de cottagecheese samen met de zuivelspread, het citroensap, de helft van de muntblaadjes en de helft van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een egale luchtige spread. Verdeel over een (diep) bordje. Snijd de rest van de kruiden fijn en verdeel samen met de olijfolie, peper en eventueel zout over de spread.
Snijd de kaas in blokjes en verspreid samen met de camembert over de plank. Doe de knoflook & kruidenspread in een bakje en zet samen met de whipped cottagecheese op de plank.
Breek de crackers in grove stukken en snijd de komkommers in de lengte in vieren. Verdeel de druiven, komkommer, crackers, brood, abrikozen en noten over de nog open ruimten op de plank.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologisch stokbrood volkoren met desem
200 g cottagecheese
1½ el zuivelspread light
½ el citroensap
5 g verse munt
5 g verse dille
½ el extra vierge olijfolie
200 g kaas van de boerderij 30+
175 g Le Rustique camembert
150 g knoflook & kruidenspread
8 lichte crackers volkoren
6 snoepgroente komkommers
200 g pitloze witte druiven
75 g gedroogde abrikozen
75 g ongebrande ongezouten notenmix
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker