Gezonde kipkerriesalade
Borrelen doe je met deze gezonde kipkerriesalade. Dit wil je op elk toastje.
Aan de slag
Kook de kip in een pan met water in 15 min. op laag vuur gaar (pocheren). Giet af en laat iets afkoelen op een bord.
Snijd de bosui in ringetjes en de ananas in kleinere stukjes. Meng de Griekse yoghurt met het witte van de bosui, de kerrie, chilipoeder en het citroensap.
Trek de kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng samen met de ananas door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kipkerriesalade over een kommetje en bestrooi met de rest van de bosui.
Gezonde kipkerriesalade
Borrelen doe je met deze gezonde kipkerriesalade. Dit wil je op elk toastje.
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de kip in een pan met water in 15 min. op laag vuur gaar (pocheren). Giet af en laat iets afkoelen op een bord.
Snijd de bosui in ringetjes en de ananas in kleinere stukjes. Meng de Griekse yoghurt met het witte van de bosui, de kerrie, chilipoeder en het citroensap.
Trek de kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng samen met de ananas door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kipkerriesalade over een kommetje en bestrooi met de rest van de bosui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
390 g scharrelkipdijfilet
1 bosui
150 g verse ananasstukjes
100 g Griekse yoghurt 0%
2 tl kerriepoeder
¼ tl chilipoeder
1 el citroensap