Coquilles met aardappelcrème en vispareltjes
bewaar
bewaar

Coquilles met aardappelcrème en vispareltjes

Zo heb je coquilles nog nooit klaargemaakt. Romig door de crème en lichtzilte viseitjes. Dit wil je proeven!

20 min. bereiden / 20 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en laat zonder de deksel nog even droogstomen. Breng ondertussen de melk met de knoflook tegen de kook aan, laat van het vuur 5 min. staan.

Doe de aardappelen met ⅘ boter en de melk in de blender en mix in 2 min. glad. Breng eventueel op smaak met zout.

Klop de slagroom stijf. Spatel een deel aardappelcrème door de room en meng dan alles voorzichtig door elkaar met een spatel, zorg dat het mengsel luchtig blijft.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak per persoon drie coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.

Schep de aardappelcrème op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Verdeel de groene kiemgroente en de zwarte vispareltjes in het midden van elk bord.

bereidingstipJe kunt de aardappelen van tevoren koken (t/m stap 2). Meng de slagroom pas op het laatst door de aardappelcrème voor een luchtig effect.
resttipVispareltjes en kiemgroente over? Lekker met gerookte zalm, bijvoorbeeld bij de zalmkrans van pagina 5.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Coquilles met aardappelcrème en vispareltjes

Zo heb je coquilles nog nooit klaargemaakt. Romig door de crème en lichtzilte viseitjes. Dit wil je proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig