Cannelloni met zalm, garnaaltjes, spinazie en saffraansaus
bewaar
bewaar

Cannelloni met zalm, garnaaltjes, spinazie en saffraansaus

De rijke saus van saffraan, wijn en gefruite sjalot blaast je helemaal omver. De vulling van zalm en ricotta met bieslook, venkel en garnalen maakt het gerecht lekker romig. Laat dat (kerst)diner maar komen!

25 min. bereiden

14 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en fruit de sjalot in 2 min. zacht. Verkruimel de saffraan tussen je vingers en meng met het hete water. Voeg de wijn toe aan de sjalot, breng aan de kook en laat 1 min. inkoken. Voeg de saffraan met aanhangend water en de slagroom toe en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer glad met de staafmixer.

Kook ondertussen de lasagnevellen in een pan met ruim water en eventueel zout in delen in 4 min. beetgaar.

Doe de zalm en ricotta in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Snijd de bieslook fijn en schep met het venkelzaad door de vulling. Spoel de garnalen onder koud stromend water, dep droog en schep ¾ ervan door de vulling. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en verwarm de vulling 2-3 min. op laag vuur. Leg telkens 2 el van de vulling op een lasagnevel en rol op als een cannelloni. Houd de cannelloni lauwwarm onder een bord.

Verhit de rest van de olie in een grote hapjespan en sauteer (kort aanbakken) de spinazie in delen tot hij grotendeels geslonken is. Verdeel de spinazie over borden (houd 2 el per 4 personen apart) en leg de cannelloni erop. Schenk de saffraansaus erover en verdeel in het midden de achtergehouden spinazie erover. Verdeel de rest van de garnalen erover.

combinatietipLekker met citroen.
bereidingstipDe vulling en saffraansaus kun je 1 dag van tevoren maken.
wijntipCasillero del Diablo Chardonnay Reserva. Smaak: vol en droog. Herkomst: Chili. Saffraan is dol op chardonnay en een visje moet zwemmen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cannelloni met zalm, garnaaltjes, spinazie en saffraansaus

De rijke saus van saffraan, wijn en gefruite sjalot blaast je helemaal omver. De vulling van zalm en ricotta met bieslook, venkel en garnalen maakt het gerecht lekker romig. Laat dat (kerst)diner maar komen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig