Mini-baklavarolletjes met pistache
Honing, pistache en knisperend filodeeg in mooie miniporties. Klinkt als het perfecte nagerecht, toch? Dat zijn deze mini-baklavarolletjes met pistache zeker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 1 el pistachenoten apart. Rooster de rest in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. op middelhoog vuur. Maal de geroosterde noten in de hakmolen met de staafmixer heel fijn.
Smelt in een kleine pan de boter en haal van het vuur. Breng in een steelpan het water met de suiker en honing aan de kook. Laat op laag vuur 5-8 min. zachtjes doorkoken. Laat de siroop iets afkoelen.
Halveer de ontdooide vellen filodeeg op het werkblad en leg 3 halve vellen in de lengte achter elkaar neer, zodat je 1 lang vel hebt. Bestrijk met wat boter en bestrooi met de helft van de gemalen pistachenoten. Bedek met de rest van de halve filodeegvellen. Bestrijk weer met boter en bestrooi met de rest van de gemalen noten.
Rol het deeg vanaf de korte kant strak op tot een dikke rol. Snijd in 8 stukken en leg ze op de snijkant naast elkaar in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de boter en bak de rolletjes in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
Neem uit de oven, besprenkel direct met de siroop en laat minimaal 1 uur intrekken. Hak de achtergehouden pistachenoten fijn en strooi eroverheen.
Mini-baklavarolletjes met pistache
Honing, pistache en knisperend filodeeg in mooie miniporties. Klinkt als het perfecte nagerecht, toch? Dat zijn deze mini-baklavarolletjes met pistache zeker!
nagerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 1 el pistachenoten apart. Rooster de rest in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. op middelhoog vuur. Maal de geroosterde noten in de hakmolen met de staafmixer heel fijn.
Smelt in een kleine pan de boter en haal van het vuur. Breng in een steelpan het water met de suiker en honing aan de kook. Laat op laag vuur 5-8 min. zachtjes doorkoken. Laat de siroop iets afkoelen.
Halveer de ontdooide vellen filodeeg op het werkblad en leg 3 halve vellen in de lengte achter elkaar neer, zodat je 1 lang vel hebt. Bestrijk met wat boter en bestrooi met de helft van de gemalen pistachenoten. Bedek met de rest van de halve filodeegvellen. Bestrijk weer met boter en bestrooi met de rest van de gemalen noten.
Rol het deeg vanaf de korte kant strak op tot een dikke rol. Snijd in 8 stukken en leg ze op de snijkant naast elkaar in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de boter en bak de rolletjes in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
Neem uit de oven, besprenkel direct met de siroop en laat minimaal 1 uur intrekken. Hak de achtergehouden pistachenoten fijn en strooi eroverheen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 vellen diepvries filodeeg
70 g gepelde pistachenoten
40 g ongezouten roomboter
60 ml water
30 g kristalsuiker
2 el honing
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ovenschaal (15 x 20 cm)