Visragout in zilveren pasteibakjes van London Loy
bewaar
bewaar

Visragout in zilveren pasteibakjes van London Loy

Het vettige van de roomboter, het krokante van het bladerdeegbakje, de dikke saus van de vis. Dat hele palet is een heelijke combinatie. Eet 'm lauwwarm.

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de pasteibakjes in 10 min. lichtbruin. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik. Spuit rondom zilver met de glitterspray. Snijd ondertussen de dille fijn. Breek de gerookte forel in stukken van 2 cm.

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te kleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk en visfond in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat de saus op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in 4 parten. Roer ⅔ van de dille, de dragon, forelstukken, ⅔ van de Hollandse garnalen en het citroenrasp door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasteibakjes over de borden, schep de visragout erin en bestrooi met de rest van de Hollandse garnalen en de rest van de dille.

serveertipServeer met een citroenpartje.
bewaartipJe kunt de ragout 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm vlak voor het serveren tot lauwwarm.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Visragout in zilveren pasteibakjes van London Loy

Het vettige van de roomboter, het krokante van het bladerdeegbakje, de dikke saus van de vis. Dat hele palet is een heelijke combinatie. Eet 'm lauwwarm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig