Gruyère-eclairs met ham (advertorial)
Laat je smaakpapillen een sprongetje maken met de koning der kazen: gruyère. Heerlijk in deze hartige eclairs met ham.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng in een steelpan de melk met het koude water tegen de kook aan en smelt hierin ⅘ van de boter. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een houten spatel tot de bloem is opgenomen.
Zet de pan terug op het vuur en roer 1-2 min. of tot het deeg als een glanzende deegbal loskomt van de rand. Haal van het vuur, leg het deeg in een kom en laat 4-5 min. afkoelen.
Rasp ⅗ van de kaas fijn. Klop de eieren los en weeg 100 g ei af. Meng het ei beetje voor beetje met een houten spatel door het deeg tot het helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Vormt het op de lepel achtergebleven beslag een V, dan is het goed.
Schep ⅔ van de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak.
Spuit 16 stroken deeg van 2 x 9 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de eclairs in ca. 25 min. gaar in de oven. Doe de ovendeur even open om de stoom eruit te laten en bak nog ca. 2 min. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en meng met de zuivelspread, peper en eventueel zout.
Snijd de eclairs horizontaal open, besmeer de onderkanten met de zuivelspread en verdeel de prosciutto erover. Schaaf de rest van de kaas erover, garneer met de tuinkers en dek af met de bovenkanten van de eclairs.
Gruyère-eclairs met ham (advertorial)
Laat je smaakpapillen een sprongetje maken met de koning der kazen: gruyère. Heerlijk in deze hartige eclairs met ham.
null personen
115 kcal
40 min. bereiden
27 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng in een steelpan de melk met het koude water tegen de kook aan en smelt hierin ⅘ van de boter. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een houten spatel tot de bloem is opgenomen.
Zet de pan terug op het vuur en roer 1-2 min. of tot het deeg als een glanzende deegbal loskomt van de rand. Haal van het vuur, leg het deeg in een kom en laat 4-5 min. afkoelen.
Rasp ⅗ van de kaas fijn. Klop de eieren los en weeg 100 g ei af. Meng het ei beetje voor beetje met een houten spatel door het deeg tot het helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Vormt het op de lepel achtergebleven beslag een V, dan is het goed.
Schep ⅔ van de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak.
Spuit 16 stroken deeg van 2 x 9 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de eclairs in ca. 25 min. gaar in de oven. Doe de ovendeur even open om de stoom eruit te laten en bak nog ca. 2 min. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en meng met de zuivelspread, peper en eventueel zout.
Snijd de eclairs horizontaal open, besmeer de onderkanten met de zuivelspread en verdeel de prosciutto erover. Schaaf de rest van de kaas erover, garneer met de tuinkers en dek af met de bovenkanten van de eclairs.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 ml halfvolle melk
40 ml koud water
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
125 g Zwitserse gruyère AOP 48+
3 middelgrote scharreleieren
1 middelgrote ui
150 g zuivelspread naturel
90 g prosciutto crudo
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
spuitzak
bakpapier