Uiensoeptosti
Uien van de uiensoep met gruyère op een broodje = tosti!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen van een ½ cm dik. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en de laurierblaadjes 25-30 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager als de uien dreigen te verbranden. Blijf goed omscheppen tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Verwijder de laurierblaadjes. Los de bouillontablet op in het water. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de hete bouillon toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper. Rasp de gruyère, meng erdoor en verhit al roerend op laag vuur totdat de kaas smelt.
Beleg de helft van de sneetjes brood met het kaasmengsel en dek af met de rest van de sneetjes. Besmeer de bovenkanten met ¼ van de boter. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak hierin de tosti’s met de boterkant naar beneden op laag vuur.
Bestrijk ondertussen de bovenkanten met de rest van de boter. Keer de tosti na 4 min. om. Bak nog 3-4 min. Snijd de tosti door en serveer direct.
Uiensoeptosti
Instructievideo - 00:37 min.
Uiensoeptosti
Uien van de uiensoep met gruyère op een broodje = tosti!
null personen
425 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen van een ½ cm dik. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en de laurierblaadjes 25-30 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager als de uien dreigen te verbranden. Blijf goed omscheppen tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Verwijder de laurierblaadjes. Los de bouillontablet op in het water. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de hete bouillon toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper. Rasp de gruyère, meng erdoor en verhit al roerend op laag vuur totdat de kaas smelt.
Beleg de helft van de sneetjes brood met het kaasmengsel en dek af met de rest van de sneetjes. Besmeer de bovenkanten met ¼ van de boter. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak hierin de tosti’s met de boterkant naar beneden op laag vuur.
Bestrijk ondertussen de bovenkanten met de rest van de boter. Keer de tosti na 4 min. om. Bak nog 3-4 min. Snijd de tosti door en serveer direct.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g middelgrote uien
60 g ongezouten roomboter
2 laurierblaadjes
30 g tarwebloem
1 runderbouillontablet
250 ml kokend water
150 g Zwitserse gruyère AOP 48+
8 sneetjes AH Biologisch vloerbrood meerzaden
Dit heb je nodig
koekenpannen