Ultieme brownies met Lindt Excellence (advertentie)
Koken met Lindt: voor deze ultieme brownies gebruik je maar liefst 3 soorten chocolade. Een waar chocoladeparadijs ontwikkeld door de meesterchocolatiers van Lindt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en vet een vierkant bakblik van 20cm in en bekleed het met bakpapier.
Doe de in blokjes gesneden boter en 200 g fijngehakte pure chocolade Lindt EXCELLENCE 70% cacao in een middelgrote hittebestendige kom. Zet de pan boven de pan met bijna kokend water en zorg ervoor dat de bodem van de kom niet in contact komt met het water (anders raakt de chocolade oververhit). Smelt de boter en chocolade, terwijl je regelmatig roert tot een gladde massa. (alternatief: doe de boter en chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt ze in sessies van 30 seconden, roer tussendoor) Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
Klop de eieren, suiker en vanille-extract tot een licht en luchtig mengsel.
Spatel het mengsel door het gesmolten chocolademengsel, gevolgd door de bloem, het cacaopoeder en de gemalen amandelen. Meng tot je een glad beslag hebt.
Roer de grofgehakte Lindt EXCELLENCE 85% Cacao erdoor tot het gelijkmatig door het beslag is verdeeld.
Giet het voorzichtig in de voorbereide bakvorm. Strooi 50 g grofgehakte stukjes Lindt EXCELLENCE 70% cacao over. Bak gedurende 30-35 min. - of tot de bovenkant stevig is maar er een lichte beweging in het midden zit. Laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Ultieme brownies met Lindt Excellence (advertentie)
Koken met Lindt: voor deze ultieme brownies gebruik je maar liefst 3 soorten chocolade. Een waar chocoladeparadijs ontwikkeld door de meesterchocolatiers van Lindt.
null personen
432 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en vet een vierkant bakblik van 20cm in en bekleed het met bakpapier.
Doe de in blokjes gesneden boter en 200 g fijngehakte pure chocolade Lindt EXCELLENCE 70% cacao in een middelgrote hittebestendige kom. Zet de pan boven de pan met bijna kokend water en zorg ervoor dat de bodem van de kom niet in contact komt met het water (anders raakt de chocolade oververhit). Smelt de boter en chocolade, terwijl je regelmatig roert tot een gladde massa. (alternatief: doe de boter en chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt ze in sessies van 30 seconden, roer tussendoor) Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
Klop de eieren, suiker en vanille-extract tot een licht en luchtig mengsel.
Spatel het mengsel door het gesmolten chocolademengsel, gevolgd door de bloem, het cacaopoeder en de gemalen amandelen. Meng tot je een glad beslag hebt.
Roer de grofgehakte Lindt EXCELLENCE 85% Cacao erdoor tot het gelijkmatig door het beslag is verdeeld.
Giet het voorzichtig in de voorbereide bakvorm. Strooi 50 g grofgehakte stukjes Lindt EXCELLENCE 70% cacao over. Bak gedurende 30-35 min. - of tot de bovenkant stevig is maar er een lichte beweging in het midden zit. Laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
250 g Lindt Excellence 70% pure chocolade
3 grote eieren
275 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
90 g tarwebloem
40 g cacaopoeder
35 g gemalen amandelen
75 g Lindt Excellence pure chocolade 85%
Dit heb je nodig
bakpapier
bakblik (20 x 20 cm)
handmixer