Bloemkoolovenschotel met gehakt van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: een heerlijke bloemkool ovenschotel met een romige smaak en zachte textuur.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C., hete lucht op 180 °C.
Kook de aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.
Bak in een braadpan het gehakt (je hoeft geen olijfolie toe te voegen). Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het gehakt mee.
Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de bloemkool.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan het koude water samen met de kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ¾ van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min. en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de bloemkool. Wacht 2 min. en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Laat de ovenschotel ca. 45 min in het midden van de oven gaar en goudbruin worden.
Bloemkoolovenschotel met gehakt van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: een heerlijke bloemkool ovenschotel met een romige smaak en zachte textuur.
null personen
499 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C., hete lucht op 180 °C.
Kook de aardappelschijfjes en de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor.
Bak in een braadpan het gehakt (je hoeft geen olijfolie toe te voegen). Snijd de ui fijn en bak deze vervolgens samen met de uitgelekte bloemkoolroosjes even kort met het gehakt mee.
Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de bloemkool.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan het koude water samen met de kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ¾ van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min. en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Vet de ovenschaal in en verdeel de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Doe hier bovenop het gehakt met de bloemkool. Wacht 2 min. en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Laat de ovenschotel ca. 45 min in het midden van de oven gaar en goudbruin worden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappelschijfjes
500 g bloemkool
300 g mager rundergehakt
1 middelgrote ui
1 zakje Maggi Ovenschotel bloemkool room kruidenmix
200 ml koud water
150 ml kookroom light
1 middelgroot scharrelei