Nougatine maken (basisrecept)
Ga zelf nougatine maken! Ideaal om te gebruiken in taarten, koekjes of als topping op een cake. Plus, met een houdbaarheid van 3 maanden heb je altijd een voorraad paraat voor je zoete trek.
15 min. bereiden / 8 min. oventijd
3 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 7-8 min. goudbruin in de oven.
Doe het water met de suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat ca. 8 min. op middelhoog vuur karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur. Roer niet tussendoor. Kijk uit voor hete spetters.
Haal de pan van het vuur en roer met een houten lepel de hazelnoten erdoor. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
Breek of hak de nougatine in stukken of maal fijn in de keukenmachine.
Nougatine maken (basisrecept)
Ga zelf nougatine maken! Ideaal om te gebruiken in taarten, koekjes of als topping op een cake. Plus, met een houdbaarheid van 3 maanden heb je altijd een voorraad paraat voor je zoete trek.
null porties
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 7-8 min. goudbruin in de oven.
Doe het water met de suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat ca. 8 min. op middelhoog vuur karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur. Roer niet tussendoor. Kijk uit voor hete spetters.
Haal de pan van het vuur en roer met een houten lepel de hazelnoten erdoor. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
Breek of hak de nougatine in stukken of maal fijn in de keukenmachine.
serveertip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten hazelnoten
30 ml water
75 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier