Runderstoof met zilveruitjes en kaasscones (advertorial)
Deze klassieke runderstoof met rode wijn wordt extra lekker door de sappige zilveruitjes en knapperige kaasscones. Lekker als hartverwarmend hoofdgerecht tijdens kerst of gewoon als winters stoofpotje in het weekend.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ̊C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in halve plakjes. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met peper en meng er 25 g bakmeel door.
Verhit 40 g boter in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Verhit 25 g boter in de pan en bak de ui, knoflook en winterpeen 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd de rest van de boter in blokjes en leg in de koelkast tot gebruik. Voeg het vlees, de wijn, het bouillonblokje en water toe aan de groente en breng aan de kook. Bind de Italiaanse kruiden bij elkaar met keukentouw, maar houd 1 takje tijm achter. Voeg de kruiden toe aan het vlees. Zet de pan in de oven en bak het vlees met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar.
Ris de blaadjes van het achtergehouden takje tijm. Meng de rest van het bakmeel met de bakpoeder en het zout. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel. Meng de tijm en ¾ van de cheddar erdoor. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad met de deegroller uit tot 1 cm dik. Steek er met de uitsteekvorm of het glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Snijd de champignons in kwarten en laat de zilveruitjes uitlekken. Roer door de stoof. Leg de deegcirkels op de stoof, bestrijk met de bakkwast met wat melk en bestrooi met de rest van de cheddar. Bak zonder deksel op de pan in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Runderstoof met zilveruitjes en kaasscones (advertorial)
Deze klassieke runderstoof met rode wijn wordt extra lekker door de sappige zilveruitjes en knapperige kaasscones. Lekker als hartverwarmend hoofdgerecht tijdens kerst of gewoon als winters stoofpotje in het weekend.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
35 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ̊C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in halve plakjes. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met peper en meng er 25 g bakmeel door.
Verhit 40 g boter in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Verhit 25 g boter in de pan en bak de ui, knoflook en winterpeen 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd de rest van de boter in blokjes en leg in de koelkast tot gebruik. Voeg het vlees, de wijn, het bouillonblokje en water toe aan de groente en breng aan de kook. Bind de Italiaanse kruiden bij elkaar met keukentouw, maar houd 1 takje tijm achter. Voeg de kruiden toe aan het vlees. Zet de pan in de oven en bak het vlees met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar.
Ris de blaadjes van het achtergehouden takje tijm. Meng de rest van het bakmeel met de bakpoeder en het zout. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel. Meng de tijm en ¾ van de cheddar erdoor. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad met de deegroller uit tot 1 cm dik. Steek er met de uitsteekvorm of het glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
Snijd de champignons in kwarten en laat de zilveruitjes uitlekken. Roer door de stoof. Leg de deegcirkels op de stoof, bestrijk met de bakkwast met wat melk en bestrooi met de rest van de cheddar. Bak zonder deksel op de pan in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g winterpenen
750 g runderriblappen
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g ongezouten roomboter
70 g tomatenpuree
500 ml stevige rode wijn
1 runderbouillonblokje
250 ml water
20 g verse Italiaanse kruidenmix
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
100 g geraspte cheddar
75 ml melk
250 g kastanjechampignons
235 ml Kesbeke zilveruitjes
Dit heb je nodig
Ovenbestendige gietijzeren braadpan
keukentouw
deegroller
uitsteekvorm Ø 8 cm
bakkwast