Vegan 'zalmfilet' met ketjapglaze en geroosterde rode biet (advertorial)
Een kleurrijk kersthoofdgerecht zónder vis of vlees? Deze plantaardige zalmfilet met ketjapglaze kleed je extra feestelijk aan met een salade van geroosterde bieten, sinaasappel en een fruitige dressing.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de bieten en snijd in parten. Meng met ⅕ van de olie, de rozemarijn, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Hak ondertussen de hazelnoten grof en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 6-8 min. onder de bieten in de oven.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Schil ook de witte velletjes van de vrucht. Snijd het vruchtvlees in halve plakken en vang het sap op. Klop ⅕ van de olie met 1 el sinaasappelsap (voor 4 personen), 1 tl sinaasappelrasp (voor 4 personen), ⅓ van de ahornsiroop, peper en eventueel zout tot een dressing.
Snijd de knoflook fijn. Meng de ketjap met de rest van de ahornsiroop, de knoflook en wat peper. Bestrijk de plantaardige zalm met de helft van de marinade.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plantaardige zalm 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de laatste minuut de rest van de marinade toe.
Schep de bieten om met de dressing en verdeel met de sinaasappelparten over de borden. Leg de zalm ernaast en bestrooi met de geroosterde noten.
Vegan 'zalmfilet' met ketjapglaze en geroosterde rode biet (advertorial)
Een kleurrijk kersthoofdgerecht zónder vis of vlees? Deze plantaardige zalmfilet met ketjapglaze kleed je extra feestelijk aan met een salade van geroosterde bieten, sinaasappel en een fruitige dressing.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de bieten en snijd in parten. Meng met ⅕ van de olie, de rozemarijn, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Hak ondertussen de hazelnoten grof en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 6-8 min. onder de bieten in de oven.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Schil ook de witte velletjes van de vrucht. Snijd het vruchtvlees in halve plakken en vang het sap op. Klop ⅕ van de olie met 1 el sinaasappelsap (voor 4 personen), 1 tl sinaasappelrasp (voor 4 personen), ⅓ van de ahornsiroop, peper en eventueel zout tot een dressing.
Snijd de knoflook fijn. Meng de ketjap met de rest van de ahornsiroop, de knoflook en wat peper. Bestrijk de plantaardige zalm met de helft van de marinade.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plantaardige zalm 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de laatste minuut de rest van de marinade toe.
Schep de bieten om met de dressing en verdeel met de sinaasappelparten over de borden. Leg de zalm ernaast en bestrooi met de geroosterde noten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 takjes verse rozemarijn
800 g gekookte bieten
5 el milde olijfolie
30 g ongezouten hazelnoten
1 sinaasappel
3 el ahornsiroop
1 teen knoflook
1 el ketjap manis
400 g Vivera plantaardige zalmfilet
Dit heb je nodig
bakpapier