Tiramisu met pistokeddos
Pistokeddos zijn dolci uit Sardinië. Hun versie van lange vingers lenen zich perfect voor tiramisu. En tiramisu leent zich weer perfect voor de afsluiter van een feestelijk diner.
Aan de slag
Meng de oploskoffie met het kokende water en laat afkoelen. Roer de amaretto erdoor. Splits de eieren, houd de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een handmixer met schone, vetvrije gardes stijf.
Klop de dooiers met de basterdsuiker in een andere kom tot een luchtige, lichtgele crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig in delen het geklopte eiwit erdoor. Schep het mengsel in de spuitzak.
Verkruimel 1 pistokeddos (per 6 personen) en meng met de cacao. Knip het puntje van de spuitzak af, zodat je een opening van ca. 1 cm hebt.
Doop 3 pistokeddos (per 6 personen) een voor een snel in de espresso (wanneer je ze te lang doopt, worden ze te zacht). Leg ze naast elkaar op een serveerschaal. Spuit er ⅓ van het mascarponemengsel zigzaggend over. Dit is de eerste laag.
Maak op dezelfde manier (stap 4) nog 2 extra lagen op de eerste laag. Bestuif met het pistokeddos-cacaomengsel en laat minimaal 4 uur losjes afgedekt in de koelkast rusten.
Tiramisu met pistokeddos
Pistokeddos zijn dolci uit Sardinië. Hun versie van lange vingers lenen zich perfect voor tiramisu. En tiramisu leent zich weer perfect voor de afsluiter van een feestelijk diner.
nagerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Meng de oploskoffie met het kokende water en laat afkoelen. Roer de amaretto erdoor. Splits de eieren, houd de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een handmixer met schone, vetvrije gardes stijf.
Klop de dooiers met de basterdsuiker in een andere kom tot een luchtige, lichtgele crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig in delen het geklopte eiwit erdoor. Schep het mengsel in de spuitzak.
Verkruimel 1 pistokeddos (per 6 personen) en meng met de cacao. Knip het puntje van de spuitzak af, zodat je een opening van ca. 1 cm hebt.
Doop 3 pistokeddos (per 6 personen) een voor een snel in de espresso (wanneer je ze te lang doopt, worden ze te zacht). Leg ze naast elkaar op een serveerschaal. Spuit er ⅓ van het mascarponemengsel zigzaggend over. Dit is de eerste laag.
Maak op dezelfde manier (stap 4) nog 2 extra lagen op de eerste laag. Bestuif met het pistokeddos-cacaomengsel en laat minimaal 4 uur losjes afgedekt in de koelkast rusten.
bereidingstip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zakjes espresso-oploskoffie
130 ml kokend water
2 el amaretto
3 middelgrote eieren
75 g lichte basterdsuiker
250 g mascarpone
10 pistokeddos
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
spuitzak