Kip korma
Dit smaakvolle Noord-Indiase gerecht met Afghaanse invloeden maak je met specerijen als kurkuma, garam masala en laurier. Met pit van chilipoeder en de smaak van saffraan is deze kip korma geheid favoriet. Serveer met naanbrood.
Aan de slag
Rasp de gember. Doe de kip met de gember, kurkuma, chilipoeder, garam masala, het komijnzaad en ⅓ van de yoghurt in een kom en meng goed. Laat 30 min. marineren. Wel ondertussen de cashewnoten 10 min. in koud water. Doe de melk en saffraan in een kleine steelpan, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit.
Haal ondertussen de kardemomzaadjes uit de peulen. Snijd de sjalotten in halve ringen. Smelt de helft van de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kardemom en het laurierblaadje toe. Bak 2 min. Voeg de sjalot toe en fruit in ca. 8 min. lichtbruin en zoet.
Giet de cashewnoten af. Doe de inhoud van de koekenpan met de rest van de yoghurt en de cashewnoten in een blender en pureer glad.
Smelt de rest van de ghee op middelhoog in een stoofpan, voeg het kaneelstokje en kruidnagels toe en bak 1 min. Doe de kip met de marinade erbij en bak 10 min. Schep af en toe om.
Roer het sjalot-yoghurtmengsel en saffraanmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de kip met de deksel op de pan 20 min. garen op laag vuur.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn.
Bestrooi de kip korma met de koriander en serveer met de naan.
Kip korma
Dit smaakvolle Noord-Indiase gerecht met Afghaanse invloeden maak je met specerijen als kurkuma, garam masala en laurier. Met pit van chilipoeder en de smaak van saffraan is deze kip korma geheid favoriet. Serveer met naanbrood.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rasp de gember. Doe de kip met de gember, kurkuma, chilipoeder, garam masala, het komijnzaad en ⅓ van de yoghurt in een kom en meng goed. Laat 30 min. marineren. Wel ondertussen de cashewnoten 10 min. in koud water. Doe de melk en saffraan in een kleine steelpan, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit.
Haal ondertussen de kardemomzaadjes uit de peulen. Snijd de sjalotten in halve ringen. Smelt de helft van de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kardemom en het laurierblaadje toe. Bak 2 min. Voeg de sjalot toe en fruit in ca. 8 min. lichtbruin en zoet.
Giet de cashewnoten af. Doe de inhoud van de koekenpan met de rest van de yoghurt en de cashewnoten in een blender en pureer glad.
Smelt de rest van de ghee op middelhoog in een stoofpan, voeg het kaneelstokje en kruidnagels toe en bak 1 min. Doe de kip met de marinade erbij en bak 10 min. Schep af en toe om.
Roer het sjalot-yoghurtmengsel en saffraanmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de kip met de deksel op de pan 20 min. garen op laag vuur.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn.
Bestrooi de kip korma met de koriander en serveer met de naan.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g verse gember
400 g kipdijfilet
1 el kurkuma
½ tl chilipoeder
3 el garam masala
1 el komijnzaad
150 ml volle yoghurt
50 g cashewnoten
30 ml melk
50 mg saffraan
2 tl kardemompeulen
6 sjalotten
6 el ghee
1 laurierblad
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
4 naanbroden
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
blender