Geboortekoekjes
Geboortekoekjes maken? Dat doe je in dit recept met gekleurde muisjes, roomboter en vanillesuiker. In 10 min. ben je klaar met het voorbereiden, dan is het alleen nog een kwestie van wachten tot ze uit de oven komen.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Mix met een handmixer met gardes de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg het ei toe en mix tot volledig is opgenomen. Voeg de bloem en het zout toe en mix met de deeghaken tot een stevig deeg. Maak van het deeg een rol van Ø 5 cm. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 12 plakjes (per 12 stuks) van gelijke dikte van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met de onderkant van een glas van Ø 5 cm de koekjes in, zodat een laag 'bakje' met rand ontstaat.
Bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin. Laat ze 5 min. afkoelen op de bakplaat, verplaats ze dan naar een rooster en laat in ca. 30 min. volledig afkoelen.
Meng de poedersuiker met het water. Verdeel het glazuur over het midden van de koekjes en bestrooi met de muisjes.
Geboortekoekjes
Geboortekoekjes maken? Dat doe je in dit recept met gekleurde muisjes, roomboter en vanillesuiker. In 10 min. ben je klaar met het voorbereiden, dan is het alleen nog een kwestie van wachten tot ze uit de oven komen.
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
95 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Mix met een handmixer met gardes de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg het ei toe en mix tot volledig is opgenomen. Voeg de bloem en het zout toe en mix met de deeghaken tot een stevig deeg. Maak van het deeg een rol van Ø 5 cm. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 12 plakjes (per 12 stuks) van gelijke dikte van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met de onderkant van een glas van Ø 5 cm de koekjes in, zodat een laag 'bakje' met rand ontstaat.
Bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin. Laat ze 5 min. afkoelen op de bakplaat, verplaats ze dan naar een rooster en laat in ca. 30 min. volledig afkoelen.
Meng de poedersuiker met het water. Verdeel het glazuur over het midden van de koekjes en bestrooi met de muisjes.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
65 g ongezouten roomboter
50 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
1 middelgroot scharrelei
180 g tarwebloem
¼ tl zout
5 el poedersuiker
½ el water
50 g roze/witte of blauw/witte muisjes
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier