Risotto met tuinerwten en sojabonen van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: maak een risotto met lekker veel groene boontjes. Daardoor krijgt het een zoetje door de tuinerwten, notig dankzij edamame en kruidige basilicum maakt het af.
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten en de sojabonen. Laat uitlekken in een vergiet.
Los het bouillonblokje op in het kokend water. Houd warm.
Pel en snipper de ui en fruit de ui in de olijfolie 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg er de risottorijst aan toe en bak al roerend tot de korrels glazig zijn. Schenk er een royale scheut bouillon bij en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is, dit duurt 12-15 minuten.
Schep er de tuinerwten en sojabonen door en warm nog 1 minuut mee. Roer er, van het vuur af, de dille en de roomboter door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer de risotto in voorverwarmde diepe borden en garneer met de groene kruiden.
Risotto met tuinerwten en sojabonen van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: maak een risotto met lekker veel groene boontjes. Daardoor krijgt het een zoetje door de tuinerwten, notig dankzij edamame en kruidige basilicum maakt het af.
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten en de sojabonen. Laat uitlekken in een vergiet.
Los het bouillonblokje op in het kokend water. Houd warm.
Pel en snipper de ui en fruit de ui in de olijfolie 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg er de risottorijst aan toe en bak al roerend tot de korrels glazig zijn. Schenk er een royale scheut bouillon bij en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is, dit duurt 12-15 minuten.
Schep er de tuinerwten en sojabonen door en warm nog 1 minuut mee. Roer er, van het vuur af, de dille en de roomboter door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer de risotto in voorverwarmde diepe borden en garneer met de groene kruiden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries tuinerwten
300 g diepvries edamame bonen
1 Maggi groente bouillontablet
1 kleine ui
3 el milde olijfolie
280 g risottorijst
1 tl gedroogde dille
15 g ongezouten roomboter
10 g verse basilicum