Plantaardige zalm in bladerdeeg van Vivera (advertentie)
Koken met Vivera: deze vegan zalm heeft zo'n lekkere vettige bite dat het smelt op je tong. Ingepakt in een bladerdeegjasje met spinazie en citroen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C en haal het bladerdeeg uit de koelkast.
Boen de citroen schoon, rasp de schil met een fijne rasp en meng dit door de roomkaas, halveer de citroen. Verdeel de roomkaas over 2 plakken bladerdeeg en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Leg op de roomkaas de Vivera plantaardige zalm en breng op smaak met zout, peper en het sap van een halve citroen.
Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg hier de spinazie aan toe, bak deze voor 2 minuten op hoog vuur en verdeel over de zalm.
Maak 4 schuine sneden van 4 cm lang, in het midden van de overige 2 bladerdeeg plakken en plaats deze over de spinazie heen. Druk de randen van het bladerdeeg voorzichtig aan met een vork en smeer de bovenkant in met plantaardige bakboter.
Leg de zalm pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Haal de zalm pakketjes uit de oven en serveer deze met de waterkers.
Eet smakelijk!
Plantaardige zalm in bladerdeeg van Vivera (advertentie)
Koken met Vivera: deze vegan zalm heeft zo'n lekkere vettige bite dat het smelt op je tong. Ingepakt in een bladerdeegjasje met spinazie en citroen.
null personen
207 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C en haal het bladerdeeg uit de koelkast.
Boen de citroen schoon, rasp de schil met een fijne rasp en meng dit door de roomkaas, halveer de citroen. Verdeel de roomkaas over 2 plakken bladerdeeg en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Leg op de roomkaas de Vivera plantaardige zalm en breng op smaak met zout, peper en het sap van een halve citroen.
Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg hier de spinazie aan toe, bak deze voor 2 minuten op hoog vuur en verdeel over de zalm.
Maak 4 schuine sneden van 4 cm lang, in het midden van de overige 2 bladerdeeg plakken en plaats deze over de spinazie heen. Druk de randen van het bladerdeeg voorzichtig aan met een vork en smeer de bovenkant in met plantaardige bakboter.
Leg de zalm pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
Haal de zalm pakketjes uit de oven en serveer deze met de waterkers.
Eet smakelijk!
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
1 citroen
80 g Philadelphia Plantaardige roomkaas
2 Vivera plantaardige zalmfilet
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
80 g verse spinazie
1 el plantaardige margarine
80 g waterkers
Dit heb je nodig
bakpapier