Plantaardige zalm in bladerdeeg van Vivera (advertentie)

Vivera

bewaar
bewaar

Plantaardige zalm in bladerdeeg van Vivera (advertentie)

Koken met Vivera: deze vegan zalm heeft zo'n lekkere vettige bite dat het smelt op je tong. Ingepakt in een bladerdeegjasje met spinazie en citroen.

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180°C en haal het bladerdeeg uit de koelkast.

Boen de citroen schoon, rasp de schil met een fijne rasp en meng dit door de roomkaas, halveer de citroen. Verdeel de roomkaas over 2 plakken bladerdeeg en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Leg op de roomkaas de Vivera plantaardige zalm en breng op smaak met zout, peper en het sap van een halve citroen.

Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg hier de spinazie aan toe, bak deze voor 2 minuten op hoog vuur en verdeel over de zalm.

Maak 4 schuine sneden van 4 cm lang, in het midden van de overige 2 bladerdeeg plakken en plaats deze over de spinazie heen. Druk de randen van het bladerdeeg voorzichtig aan met een vork en smeer de bovenkant in met plantaardige bakboter.

Leg de zalm pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.

Haal de zalm pakketjes uit de oven en serveer deze met de waterkers.

Eet smakelijk!

algemeenDit recept is ontwikkeld door Vivera. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plantaardige zalm in bladerdeeg van Vivera (advertentie)

Koken met Vivera: deze vegan zalm heeft zo'n lekkere vettige bite dat het smelt op je tong. Ingepakt in een bladerdeegjasje met spinazie en citroen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig