Zoete-aardappelsoep met kokosmelk, rivierkreeftjes en amandel
bewaar
bewaar

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk, rivierkreeftjes en amandel

Dit soepje is gewoonweg geweldig. De zoete-aardappelsmaak vermengt zich perfect met de romige kokosmelk. Top het af met rivierkreeftjes en de koriander-amandelmix. Een echt feestje dat ook nog paleo-vriendelijk is!

35 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.

Verhit de ghee in een soeppan en bak de ui, knoflook en gember 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. koken tot de zoete aardappel gaar is. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. mee.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Snijd de koriander fijn en meng met de amandelen en limoenrasp.

Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Verdeel de soep over kommen en verdeel de rivierkreeftjes erover. Garneer met het koriander-amandelmengsel en breng op smaak met limoensap.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk, rivierkreeftjes en amandel

Dit soepje is gewoonweg geweldig. De zoete-aardappelsmaak vermengt zich perfect met de romige kokosmelk. Top het af met rivierkreeftjes en de koriander-amandelmix. Een echt feestje dat ook nog paleo-vriendelijk is!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig