Venkelsalade met sperziebonen, olijven, zalm en ei
Fan van venkel? Dan gaat deze paleo-proof salade je zeker bekoren! Het anijsachtige van venkel gaat namelijk perfect samen met de knapperige boontjes en zoute olijven. Dikke zalmflakes en een eitje erop en je hebt een knaller van een salade.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Halveer ondertussen de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Laat de olijven uitlekken.
Pers de halve citroen uit. Klop de mosterd met de honing, ½ el citroensap (per 2 personen) en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Meng de venkel, sperziebonen en olijven met de dressing. Verdeel de eiparten en de zalm erover. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Venkelsalade met sperziebonen, olijven, zalm en ei
Fan van venkel? Dan gaat deze paleo-proof salade je zeker bekoren! Het anijsachtige van venkel gaat namelijk perfect samen met de knapperige boontjes en zoute olijven. Dikke zalmflakes en een eitje erop en je hebt een knaller van een salade.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Halveer ondertussen de venkel en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Laat de olijven uitlekken.
Pers de halve citroen uit. Klop de mosterd met de honing, ½ el citroensap (per 2 personen) en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Meng de venkel, sperziebonen en olijven met de dressing. Verdeel de eiparten en de zalm erover. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 witte scharreleieren
200 g gebroken sperziebonen
1 venkelknol
½ potje Taggia olijven
½ citroen
½ el dijonmosterd
1 tl honing
1 el extra vierge olijfolie
150 g warmgerookte zalmflakes