Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst
bewaar
bewaar

Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst

Een bordje curry is met een simpele aanpassing helemaal paleo. Geloof ons: op een bedje van bloemkoolrijst smaakt kruidige kip-kokoscurry minstens net zo lekker.

20 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gember fijn en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne halve plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn.

Verhit de helft van de olie in een wok en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, gember, courgette en kurkuma toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 7 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de limoenrasp, de helft van de koriander en 1 el limoensap (per 2 personen) toe en breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3-4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

Serveer de curry met de bloemkoolrijst en limoenpartjes en garneer met de rest van de koriander.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip-kokoscurry met courgette en bloemkoolrijst

Een bordje curry is met een simpele aanpassing helemaal paleo. Geloof ons: op een bedje van bloemkoolrijst smaakt kruidige kip-kokoscurry minstens net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig