Boerenkoolstamppot van bloemkool met gebakken spek
bewaar
bewaar

Boerenkoolstamppot van bloemkool met gebakken spek

Stamppot maak je heel gemakkelijk paleo door aardappelen te vervangen voor bloemkool. Lekker met krokant gebakken spekjes en gekarameliseerde uien.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de boerenkool in een ruime pan in ca. 10 min. gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet in de pan.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in de koekenpan met het achtergelaten bakvet en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en verwarm 3 min. mee.

Giet de bloemkool en boerenkool af en laat goed uitlekken. Stamp samen met de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Serveer de stamppot met de ui en gebakken spekjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot van bloemkool met gebakken spek

Stamppot maak je heel gemakkelijk paleo door aardappelen te vervangen voor bloemkool. Lekker met krokant gebakken spekjes en gekarameliseerde uien.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig