Boerenkoolstamppot van bloemkool met gebakken spek
Stamppot maak je heel gemakkelijk paleo door aardappelen te vervangen voor bloemkool. Lekker met krokant gebakken spekjes en gekarameliseerde uien.
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de boerenkool in een ruime pan in ca. 10 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet in de pan.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in de koekenpan met het achtergelaten bakvet en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en verwarm 3 min. mee.
Giet de bloemkool en boerenkool af en laat goed uitlekken. Stamp samen met de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Serveer de stamppot met de ui en gebakken spekjes.
Boerenkoolstamppot van bloemkool met gebakken spek
Stamppot maak je heel gemakkelijk paleo door aardappelen te vervangen voor bloemkool. Lekker met krokant gebakken spekjes en gekarameliseerde uien.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de boerenkool in een ruime pan in ca. 10 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat het bakvet in de pan.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in de koekenpan met het achtergelaten bakvet en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en verwarm 3 min. mee.
Giet de bloemkool en boerenkool af en laat goed uitlekken. Stamp samen met de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Serveer de stamppot met de ui en gebakken spekjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkolen
300 g verse boerenkool
100 g gerookte spekreepjes
2 rode uien
1 teen knoflook
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
schuimspaan