Romige courgettespaghetti met paddenstoelengehakt en peterselie
Of je het nu courgetti of courgette-spaghetti noemt, dit gerecht (keto) met paddenstoelengehakt is in 20 min. klaar. Dankzij de witte bonen, slagroom en kaas is het lekker romig. Heerlijk met wat verse peterselie.
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het paddenstoelengehakt 10 min. op hoog vuur. Giet ondertussen de bonen af. Rasp de Parmezaanse kaas. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg de olie, witte bonen, ui en knoflook toe aan de paddenstoelen en bak nog 5 min. Schep af en toe om.
Voeg de slagroom toe, breng aan de kook en laat 2 min. inkoken. Voeg de courgettespaghetti toe en verwarm nog 2 min. mee. Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de spaghetti en de saus over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.
Romige courgettespaghetti met paddenstoelengehakt en peterselie
Of je het nu courgetti of courgette-spaghetti noemt, dit gerecht (keto) met paddenstoelengehakt is in 20 min. klaar. Dankzij de witte bonen, slagroom en kaas is het lekker romig. Heerlijk met wat verse peterselie.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het paddenstoelengehakt 10 min. op hoog vuur. Giet ondertussen de bonen af. Rasp de Parmezaanse kaas. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg de olie, witte bonen, ui en knoflook toe aan de paddenstoelen en bak nog 5 min. Schep af en toe om.
Voeg de slagroom toe, breng aan de kook en laat 2 min. inkoken. Voeg de courgettespaghetti toe en verwarm nog 2 min. mee. Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de spaghetti en de saus over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g paddenstoelen gehakt
100 g witte bonen in pot
50 g Parmezaanse kaas
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
125 ml verse slagroom
200 g courgettespaghetti
7½ g verse peterselie