Makreelkoekjes met knolselderijfriet en coleslaw
Viskoekjes maken? Maak deze (keto-proof) koekjes eens met makreel en serveer met friet van knolselderij een een frisse coleslaw met wasabidressing.
30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 15 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep goed om. Rooster ca. 45 min. in de oven. Schep elke 15 min. om.
Maal het ei met het amandelmeel en de makreel in een hakmolen tot een plakkerig geheel. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast opstijven.
Snijd ondertussen de rodekool in zo dun mogelijke reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng de mayonaise met de wasabi, rijstazijn, sojasaus en sesamzaad tot een dressing. Meng de rodekool met de bosui en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. staan.
Maak met natte handen platte koekjes van het makreelmengsel van 1 cm dik en ca. 5 cm Ø. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 5-8 min. Keer halverwege. Houd ze goed in de gaten. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Serveer de viskoekjes met de knolselderijfriet en de coleslaw.
Makreelkoekjes met knolselderijfriet en coleslaw
Viskoekjes maken? Maak deze (keto-proof) koekjes eens met makreel en serveer met friet van knolselderij een een frisse coleslaw met wasabidressing.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep goed om. Rooster ca. 45 min. in de oven. Schep elke 15 min. om.
Maal het ei met het amandelmeel en de makreel in een hakmolen tot een plakkerig geheel. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast opstijven.
Snijd ondertussen de rodekool in zo dun mogelijke reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng de mayonaise met de wasabi, rijstazijn, sojasaus en sesamzaad tot een dressing. Meng de rodekool met de bosui en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. staan.
Maak met natte handen platte koekjes van het makreelmengsel van 1 cm dik en ca. 5 cm Ø. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 5-8 min. Keer halverwege. Houd ze goed in de gaten. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Serveer de viskoekjes met de knolselderijfriet en de coleslaw.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g knolselderij
2 el milde olijfolie
1 scharrelei
25 g amandelmeel
100 g gerookte makreel
100 g rodekolen
1 bosui
2 el Zaanse mayonaise
½ tl wasabi
½ tl rijstazijn
½ el sojasaus
½ el zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie