Makreelkoekjes met knolselderijfriet en coleslaw
bewaar
bewaar

Makreelkoekjes met knolselderijfriet en coleslaw

Viskoekjes maken? Maak deze (keto-proof) koekjes eens met makreel en serveer met friet van knolselderij een een frisse coleslaw met wasabidressing.

30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 15 min. wachten

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep goed om. Rooster ca. 45 min. in de oven. Schep elke 15 min. om.

Maal het ei met het amandelmeel en de makreel in een hakmolen tot een plakkerig geheel. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast opstijven.

Snijd ondertussen de rodekool in zo dun mogelijke reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng de mayonaise met de wasabi, rijstazijn, sojasaus en sesamzaad tot een dressing. Meng de rodekool met de bosui en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. staan.

Maak met natte handen platte koekjes van het makreelmengsel van 1 cm dik en ca. 5 cm Ø. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 5-8 min. Keer halverwege. Houd ze goed in de gaten. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Serveer de viskoekjes met de knolselderijfriet en de coleslaw.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Makreelkoekjes met knolselderijfriet en coleslaw

Viskoekjes maken? Maak deze (keto-proof) koekjes eens met makreel en serveer met friet van knolselderij een een frisse coleslaw met wasabidressing.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig