Biefstukpuntjes met wokgroente en broccolirijst
Gewokte biefstukpuntjes: in 20 minuten klaar en op smaak gebracht met gember, soja en een kick van rode peper. Lekker met cashews voor een extra bite. Neem broccolirijst in plaats van gewone rijst en het gerecht is ook nog eens keto.
Aan de slag
Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen. Snijd de halve rode peper en de koriander fijn. Rasp de knoflook en gember fijn en meng met de sojasaus, sesamolie, rode peper en arrowrootpoeder tot een woksaus.
Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een wokpan. Roerbak de biefstukpuntjes 2-3 min. Schep uit de pan en laat op een bord rusten.
Blancheer de broccolirijst 2 min. in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen de rest van de olie op hoog vuur in dezelfde wokpan en roerbak de ui en wokgroente 4 min. Voeg de biefstukpuntjes, het vrijgekomen vocht en de woksaus toe en bak nog 1 min. Schep de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de cashewnoten grof. Verdeel de broccolirijst over kommen en verdeel de gewokte groenten en het vlees erover. Bestrooi met de rest van de koriander en de gehakte cashewnoten.
Biefstukpuntjes met wokgroente en broccolirijst
Gewokte biefstukpuntjes: in 20 minuten klaar en op smaak gebracht met gember, soja en een kick van rode peper. Lekker met cashews voor een extra bite. Neem broccolirijst in plaats van gewone rijst en het gerecht is ook nog eens keto.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen. Snijd de halve rode peper en de koriander fijn. Rasp de knoflook en gember fijn en meng met de sojasaus, sesamolie, rode peper en arrowrootpoeder tot een woksaus.
Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een wokpan. Roerbak de biefstukpuntjes 2-3 min. Schep uit de pan en laat op een bord rusten.
Blancheer de broccolirijst 2 min. in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen de rest van de olie op hoog vuur in dezelfde wokpan en roerbak de ui en wokgroente 4 min. Voeg de biefstukpuntjes, het vrijgekomen vocht en de woksaus toe en bak nog 1 min. Schep de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de cashewnoten grof. Verdeel de broccolirijst over kommen en verdeel de gewokte groenten en het vlees erover. Bestrooi met de rest van de koriander en de gehakte cashewnoten.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g biefstukpuntjes
½ rode peper
7½ g verse koriander
1 teen knoflook
15 g verse gember
1½ el sojasaus
1 el sesamolie
½ el Smaakt Arrowroot poeder
2 el milde olijfolie
200 g broccolirijst
75 g gesneden rode uien
400 g koelverse wokgroente Cambodjaans
15 g ongebrande cashewnoten
Dit heb je nodig
fijne rasp