Smashburger
bewaar
bewaar

Smashburger

Smash je burger en dan stapel met cheddar, augurk en rode ui. Een smashing hamburger!

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui met wat peper en zout 15-20 min. op laag vuur mooi zacht.

Snijd ondertussen de broodjes open. Besmeer de snijkanten met de boter en bak ze op de snijkanten in een koekenpan op hoog vuur tot ze een goudbruin randje krijgen. Dit duurt 1-2 min. Snijd de tomaten in plakjes.

Verdeel vlak voor serveren elke burger in 2 delen en draai van elk een balletje. Verhit in een grote koekenpan (of in 2 koekenpannen) de rest van de olie op hoog vuur en leg de balletjes erin. Druk de balletjes met een spatel tot platte burgers van een ½ cm dik en bak 2-3 min. op hoog vuur. Druk een paar keer goed aan zodat de burgers een knapperig randje krijgen. Keer om, bak een ½ min. en druk weer aan. Verdeel de plakken kaas erover en bak nog 1 min. tot de kaas smelt.

Beleg de onderkant van de broodjes met de ketchup, mosterd, wat gebakken uien, tomaat, augurken, 2 smashburgers met kaas en dek af met de bovenkant.

combinatietipLekker met fijngesneden ijsbergsla en gesnipperde rauwe ui.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Smashburger

Smash je burger en dan stapel met cheddar, augurk en rode ui. Een smashing hamburger!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig