Bloemkoolsteak van Tao Kae Noi (advertentie)
Koken met Tao Kae Noi: deze bloemkoolsteak is een spectakel op tafel. Krijg je eters die van spicy houden? Vervang dan de Tao Kae Noi Tempura seaweed original door de Tao Kae Noi Tempura seaweed spicy flavor.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak de bloemkool schoon (verwijder groene blad) maar laat de kool verder heel. Snijd hier dikke plakken van ongeveer 1.5 cm van.
Maak de marinade door de gochujang, olijfolie en gembersiroop goed te mengen. Voeg een klein beetje water toe als de saus te dik is.
Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat en gebruik een kwast om de bloemkool aan voor- en achterkant in te wrijven met de gochujang. De rest van de saus serveer je bij de gebakken steaks.
Bak de bloemkoolsteak in ongeveer 30 minuten in de oven gaar. Een vork moet erin geprikt kunnen worden.
Haal uit de oven. Breek de tempura seaweed original style wat kleiner en bestrooi hiermee de steaks, zodat je een flink laagje bovenop hebt. Sprinkle er nog wat sesamzaadjes over en serveer met gekookte rijst en bosuitjes.
Bloemkoolsteak van Tao Kae Noi (advertentie)
Koken met Tao Kae Noi: deze bloemkoolsteak is een spectakel op tafel. Krijg je eters die van spicy houden? Vervang dan de Tao Kae Noi Tempura seaweed original door de Tao Kae Noi Tempura seaweed spicy flavor.
null personen
326 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak de bloemkool schoon (verwijder groene blad) maar laat de kool verder heel. Snijd hier dikke plakken van ongeveer 1.5 cm van.
Maak de marinade door de gochujang, olijfolie en gembersiroop goed te mengen. Voeg een klein beetje water toe als de saus te dik is.
Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat en gebruik een kwast om de bloemkool aan voor- en achterkant in te wrijven met de gochujang. De rest van de saus serveer je bij de gebakken steaks.
Bak de bloemkoolsteak in ongeveer 30 minuten in de oven gaar. Een vork moet erin geprikt kunnen worden.
Haal uit de oven. Breek de tempura seaweed original style wat kleiner en bestrooi hiermee de steaks, zodat je een flink laagje bovenop hebt. Sprinkle er nog wat sesamzaadjes over en serveer met gekookte rijst en bosuitjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 el gochujang
1 el milde olijfolie
1 el gembersiroop
40 g Tao Kae Noi Tempura seaweed original
1 el sesamzaad