Antiboise
Antiboise is een grove dressing vernoemd naar de Zuid-Franse stad Antibes. Het is een frisse saus van tomaat, basilicum en kappertjes. Lekker bij geroosterde vis, vlees of groentegerechten.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Kerf de schil aan de onderkant van de tomaten kruislings in. Zet een kom koud water met ijsblokjes klaar. Dompel de tomaten 10 sec. onder in het kokende water, schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze in het ijswater met ijsblokjes. Nu kun je het velletje er makkelijk afhalen.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een kom.
Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en houd ze apart. Snijd de stelen fijn.
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot, knoflook en basilicumstelen 2 min. Voeg de kappertjes en olijven toe en bak 1 min. mee. Schep uit de pan in de kom met de tomaten.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng met de balsamicoazijn door de antiboise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Antiboise
Antiboise is een grove dressing vernoemd naar de Zuid-Franse stad Antibes. Het is een frisse saus van tomaat, basilicum en kappertjes. Lekker bij geroosterde vis, vlees of groentegerechten.
bijgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Kerf de schil aan de onderkant van de tomaten kruislings in. Zet een kom koud water met ijsblokjes klaar. Dompel de tomaten 10 sec. onder in het kokende water, schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze in het ijswater met ijsblokjes. Nu kun je het velletje er makkelijk afhalen.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een kom.
Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en houd ze apart. Snijd de stelen fijn.
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot, knoflook en basilicumstelen 2 min. Voeg de kappertjes en olijven toe en bak 1 min. mee. Schep uit de pan in de kom met de tomaten.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng met de balsamicoazijn door de antiboise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g trostomaten
1 l koud water
200 g ijsblokjes
2 sjalotten
3 tenen knoflook
15 g basilicum
150 ml extra vierge olijfolie
2 el kappertjes
50 g Taggia olijven
2 tl balsamicoazijn
Dit heb je nodig
schuimspaan