'Chili con carne' kruiden
bewaar
bewaar

'Chili con carne' kruiden

Zelf 'chili con carne kruiden' maken? Eitje met dit recept! Binnen 10 minuten is het klaar.

10 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Rooster het komijn- en korianderzaad op middelhoog vuur in een koekenpan zonder boter of olie ca. 4 min. tot het gaat geuren. Haal uit de pan en maal tot poeder in een vijzel of kruidenmolen.

Meng met het paprikapoeder, de kaneel, cayennepeper, oregano en knoflookpoeder.

achtergrondinfoChili con carne is Spaans voor 'chili met vlees' en een echt tex-mexgerecht dat zijn oorsprong vindt in Texas, rond 1800 en is zelfs de 'official state dish'. In Amerika zijn er per regio verschillende streek-chili’s en worden er ook chili ‘cook off’s’ gehouden, waar deelnemers proberen een zo intens mogelijke smaak te creëren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Chili con carne' kruiden

Zelf 'chili con carne kruiden' maken? Eitje met dit recept! Binnen 10 minuten is het klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig