Cronut
Deze zelfgemaakte cronuts zijn een hemelse kruising tussen croissants en donuts. Loopt het water je al in de mond?
Aan de slag
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Rol van beide pakjes het croissantdeeg uit en leg het op elkaar. Vouw de deeglap dubbel en steek er met de grote uitsteekring 6 cirkels uit. Steek met de kleine uitsteekring gaten uit het midden van de cirkels, bewaar het uitgestoken deeg, dat kun je ook gewoon bakken.
Frituur de deegcirkels in delen in 4-5 min. gaar en krokant. Keer ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng in een diep bord de kristalsuiker en kaneel. Wentel de nog warme cronuts door de kaneelsuiker.
Cronut
Deze zelfgemaakte cronuts zijn een hemelse kruising tussen croissants en donuts. Loopt het water je al in de mond?
null porties
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Rol van beide pakjes het croissantdeeg uit en leg het op elkaar. Vouw de deeglap dubbel en steek er met de grote uitsteekring 6 cirkels uit. Steek met de kleine uitsteekring gaten uit het midden van de cirkels, bewaar het uitgestoken deeg, dat kun je ook gewoon bakken.
Frituur de deegcirkels in delen in 4-5 min. gaar en krokant. Keer ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng in een diep bord de kristalsuiker en kaneel. Wentel de nog warme cronuts door de kaneelsuiker.
resttip:
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 l zonnebloemolie
680 g Danerolles croissants extra large
100 g kristalsuiker
2 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
frituurpan
keukenthermometer
uitsteekrondje (Ø 1 cm)
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)