Cronut
bewaar
bewaar

Cronut

Deze zelfgemaakte cronuts zijn een hemelse kruising tussen croissants en donuts. Loopt het water je al in de mond?

20 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Rol van beide pakjes het croissantdeeg uit en leg het op elkaar. Vouw de deeglap dubbel en steek er met de grote uitsteekring 6 cirkels uit. Steek met de kleine uitsteekring gaten uit het midden van de cirkels, bewaar het uitgestoken deeg, dat kun je ook gewoon bakken.

Frituur de deegcirkels in delen in 4-5 min. gaar en krokant. Keer ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng in een diep bord de kristalsuiker en kaneel. Wentel de nog warme cronuts door de kaneelsuiker.

resttipsnijd de overgebleven stukjes deeg en frituur apart. Kneed ze niet tot een nieuw stuk deeg, dan worden ze niet goed gaar.
variatietipVul de cronuts met bijvoorbeeld banketbakkersroom.
algemeenEen cronut is een kruising van een croissant met een donut. Het is de populaire creatie van de Franse bakker Dominique Ansel die een bakkerszaak in New York heeft. Ansel bedacht ontelbaar veel verschillende vullingen en toppings voor de cronut – elke maand verschijnt een nieuwe variant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cronut

Deze zelfgemaakte cronuts zijn een hemelse kruising tussen croissants en donuts. Loopt het water je al in de mond?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig