Thaise gele curry met garnalen van Blue Elephant (advertentie)
Koken met Blue Elephant: een Thaise gele curry in een halfuur op tafel dankzij het gemak van een gele currypasta. Lekker met garnalen, groene asperges en rijst.
Aan de slag
Schil de aardappel en snij hem in stukken. Snij de ui. Was de asperges en de cherrytomaatjes en snij deze door midden.
Pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal.
Zet een wok op middelhoog vuur en doe de rijstolie erin.
Voeg de gele curry pasta toe en roerbak deze totdat de geur vrijkomt. Verlaag vervolgens het vuur.
Voeg de helft van de kokoscrème toe en breng aan de kook.
Meng de rest van de kokoscrème er bij zodra het mengsel een beetje is ingedikt.
Doe vervolgens de aardappel, ui en tomaten er bij.
Voeg het water toe, en vervolgens de asperges en de garnalen. Laat de curry sudderen op een laag vuurtje.
Voeg de vissaus en suiker toe.
Laat de curry door sudderen totdat de garnalen en de groenten gaar zijn.
Thaise gele curry met garnalen van Blue Elephant (advertentie)
Koken met Blue Elephant: een Thaise gele curry in een halfuur op tafel dankzij het gemak van een gele currypasta. Lekker met garnalen, groene asperges en rijst.
null porties
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappel en snij hem in stukken. Snij de ui. Was de asperges en de cherrytomaatjes en snij deze door midden.
Pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal.
Zet een wok op middelhoog vuur en doe de rijstolie erin.
Voeg de gele curry pasta toe en roerbak deze totdat de geur vrijkomt. Verlaag vervolgens het vuur.
Voeg de helft van de kokoscrème toe en breng aan de kook.
Meng de rest van de kokoscrème er bij zodra het mengsel een beetje is ingedikt.
Doe vervolgens de aardappel, ui en tomaten er bij.
Voeg het water toe, en vervolgens de asperges en de garnalen. Laat de curry sudderen op een laag vuurtje.
Voeg de vissaus en suiker toe.
Laat de curry door sudderen totdat de garnalen en de groenten gaar zijn.
algemeen:
variatietip:
vegatip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aardappel
1 middelgrote ui
6 verse groene asperges
6 cherrytomaten
200 g verse reuzengarnalen
2 el rijstolie
70 g Blue Elephant Thaise gele currypasta
400 ml Blue Elephant coconut cream
100 ml water
1 el Blue Elephant fish sauce
1 tl kristalsuiker