AH verspakket Indiase traybake met pompoen en appel
Gekruide groenten, een tikkeltje pit en een fris yoghurtsausje: in deze 'Indiase' traybake met pompoen en appel komt alles samen. Smullen maar!
20 min. bereiden / 20 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de flespompoen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de ui in parten en de tomaten in vieren. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in blokken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Meng 2 tl kruidenmix met de magere yoghurt en zet koud weg voor later gebruik.
Meng de groenten met de appel, zoete aardappel, kikkererwten, de overige kruidenmix en ¾ van de olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Leg de rode peper erbij en rooster 20-30 min. in de oven tot de groenten gaar zijn.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de pompoenpitten 2 min. al roerend op hoog vuur.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder, wanneer de groenten gaar zijn, het velletje van de peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd de peper fijn.
Meng, naar smaak, de peper met de groenten en schep 4 el yoghurtsaus over de traybake.
Serveer de groenten met de rijst en de overige yoghurtsaus en bestrooi met de pompoenpitten.
AH verspakket Indiase traybake met pompoen en appel
Gekruide groenten, een tikkeltje pit en een fris yoghurtsausje: in deze 'Indiase' traybake met pompoen en appel komt alles samen. Smullen maar!
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de flespompoen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de ui in parten en de tomaten in vieren. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in blokken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Meng 2 tl kruidenmix met de magere yoghurt en zet koud weg voor later gebruik.
Meng de groenten met de appel, zoete aardappel, kikkererwten, de overige kruidenmix en ¾ van de olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Leg de rode peper erbij en rooster 20-30 min. in de oven tot de groenten gaar zijn.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de pompoenpitten 2 min. al roerend op hoog vuur.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder, wanneer de groenten gaar zijn, het velletje van de peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd de peper fijn.
Meng, naar smaak, de peper met de groenten en schep 4 el yoghurtsaus over de traybake.
Serveer de groenten met de rijst en de overige yoghurtsaus en bestrooi met de pompoenpitten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Indiase traybake met pompoen en appel verspakket
400 g kikkererwten in blik
150 ml magere yoghurt
4 el milde olijfolie
300 g basmatirijst