AH verspakket Libanese pita met groenten en kip
Geïnspireerd door de smaken van de Libanese keuken: pita met kruidige kip en groenten. Makkelijk te maken met het verspakket van Albert Heijn. Extra lekker met granaatappelpitjes.
15 min. bereiden / 25 min. oventijd
6 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de courgette en tomaat in blokjes, de ui in halve ringen. Snijd roosjes van 2 cm van de bloemkool en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Meng de magere yoghurt met 1 tl (per pakket) pitakruiden en roer goed door. Zet koud weg voor later gebruik.
Meng op een bakplaat de paprika, courgette, tomaat, ui en bloemkoolroosjes met de helft van de olijfolie en de rest van de pitakruiden en bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de kip 2 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 5-7 min. tot de kip gaar is.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de gebakken groenten met de gebakken kip.
Snijd de pitabroodjes open en vul met de ijsbergsla en het groente-kipmengsel. Serveer de saus en de fijngesneden rode peper apart, zodat deze naar smaak kunnen worden toegevoegd.
AH verspakket Libanese pita met groenten en kip
Geïnspireerd door de smaken van de Libanese keuken: pita met kruidige kip en groenten. Makkelijk te maken met het verspakket van Albert Heijn. Extra lekker met granaatappelpitjes.
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de courgette en tomaat in blokjes, de ui in halve ringen. Snijd roosjes van 2 cm van de bloemkool en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Meng de magere yoghurt met 1 tl (per pakket) pitakruiden en roer goed door. Zet koud weg voor later gebruik.
Meng op een bakplaat de paprika, courgette, tomaat, ui en bloemkoolroosjes met de helft van de olijfolie en de rest van de pitakruiden en bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de kip 2 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 5-7 min. tot de kip gaar is.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de gebakken groenten met de gebakken kip.
Snijd de pitabroodjes open en vul met de ijsbergsla en het groente-kipmengsel. Serveer de saus en de fijngesneden rode peper apart, zodat deze naar smaak kunnen worden toegevoegd.
vegatip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Libanese pita met groenten en kip verspakket
100 g ijsbergsla
300 g kipdijfilet
300 ml magere yoghurt
4 el milde olijfolie
8 pitabroodjes