AH verspakket maaltijdsalade kip honing-mosterddressing
Extra genieten op een zomerse avond doe je met deze maaltijdsalade. Een kleurrijk en verfrissend gerecht. Wat wil je nog meer?
35 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de kipdijfilet in blokjes.
Breng de helft van het water aan de kook en kook hierin de eieren 5-6 min. (voor halfhard gekookte eieren) of 8-10 min. (voor hardgekookte eieren). Spoel de eieren onder koud stromend water, pel ze en snijd elk ei in vieren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de ui en de magere spekreepjes 2 min. Voeg de kip toe en bak 4-6 min. op hoog vuur tot de kip gaar is. Schep de gebakken kip met ui en spekreepjes op een bord en laat afkoelen.
Snijd de aardappel en komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes en de baby romainesla in repen, was de sla en laat goed uitlekken. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in kleine blokjes.
Breng de rest van het water aan de kook en kook hierin de aardappelblokjes in 4-6 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de groenten met de appel en de aardappel in een grote schaal. Voeg naar smaak een deel van de dressing toe. Verdeel de gebakken kip, ui en spekreepjes over de groenten en leg de eikwarten erop. Besprenkel de salade naar smaak met de overgebleven dressing.
AH verspakket maaltijdsalade kip honing-mosterddressing
Extra genieten op een zomerse avond doe je met deze maaltijdsalade. Een kleurrijk en verfrissend gerecht. Wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de kipdijfilet in blokjes.
Breng de helft van het water aan de kook en kook hierin de eieren 5-6 min. (voor halfhard gekookte eieren) of 8-10 min. (voor hardgekookte eieren). Spoel de eieren onder koud stromend water, pel ze en snijd elk ei in vieren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de ui en de magere spekreepjes 2 min. Voeg de kip toe en bak 4-6 min. op hoog vuur tot de kip gaar is. Schep de gebakken kip met ui en spekreepjes op een bord en laat afkoelen.
Snijd de aardappel en komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes en de baby romainesla in repen, was de sla en laat goed uitlekken. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in kleine blokjes.
Breng de rest van het water aan de kook en kook hierin de aardappelblokjes in 4-6 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de groenten met de appel en de aardappel in een grote schaal. Voeg naar smaak een deel van de dressing toe. Verdeel de gebakken kip, ui en spekreepjes over de groenten en leg de eikwarten erop. Besprenkel de salade naar smaak met de overgebleven dressing.
vegatip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Maaltijdsalade kip honing-mosterddressing verspakket
300 g kipdijfilet
1 l water
2 middelgrote scharreleieren
2 el milde olijfolie
125 g magere spekreepjes