AH verspakket Koreaanse bibimbap
In minder dan een halfuur 'bibimbap' met rijst, komkommer en gehakt op tafel zetten? Dat kan met dit recept en het gesneden verspakket van Albert Heijn. Serveer met een gebakken eitje on top.
25 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Kook de rijst in een pan ruim kokend water in 8-10 min. gaar en giet af. Laat in de pan staan met de deksel erop.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in kwarten, maak een marinade van de suiker en rijstazijn en meng met de gesneden komkommer.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok- of braadpan en bak het rundergehakt in 3-5 min. goudbruin, voeg de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. mee. Haal het gehaktmengsel uit de pan en houd afgedekt apart.
Verhit ⅓ van de olijfolie in dezelfde wok- of braadpan en bak de wokgroente 4 min. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en bak mee.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de eieren in 5 min. tot het eiwit gestold is.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de groentemix, het gehaktmengsel, de zoetzure komkommer, peen julienne en de chili-sesammix over de rijst. Leg het gebakken ei in het midden.
AH verspakket Koreaanse bibimbap
In minder dan een halfuur 'bibimbap' met rijst, komkommer en gehakt op tafel zetten? Dat kan met dit recept en het gesneden verspakket van Albert Heijn. Serveer met een gebakken eitje on top.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in een pan ruim kokend water in 8-10 min. gaar en giet af. Laat in de pan staan met de deksel erop.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in kwarten, maak een marinade van de suiker en rijstazijn en meng met de gesneden komkommer.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok- of braadpan en bak het rundergehakt in 3-5 min. goudbruin, voeg de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. mee. Haal het gehaktmengsel uit de pan en houd afgedekt apart.
Verhit ⅓ van de olijfolie in dezelfde wok- of braadpan en bak de wokgroente 4 min. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en bak mee.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de eieren in 5 min. tot het eiwit gestold is.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de groentemix, het gehaktmengsel, de zoetzure komkommer, peen julienne en de chili-sesammix over de rijst. Leg het gebakken ei in het midden.
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Koreaanse bibimbap verspakket
1 tl kristalsuiker
2 el rijstazijn
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
2 middelgrote scharreleieren