Caraïbische pastasalade van Kimberly
Door de dressing van piccalily, limoen en mayoyoghurt krijgt deze salade een heerlijk frisse smaak. Daar gaat de zon spontaan van schijnen!
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Giet ondertussen de mais af. Snipper de ui. Snijd de komkommer, tomaten, paprika en appel in blokjes van 1 cm.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn. Meng de yoghurtmayonaise, piccalilly, paprikapoeder en het limoensap en -rasp in een grote mengkom. Schep de macaroni en ¾ van de groenten door de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de salade op een grote schaal en verdeel de rest van de groenten, de peterselie en limoenpartjes erover. Serveer direct.
Caraïbische pastasalade van Kimberly
Door de dressing van piccalily, limoen en mayoyoghurt krijgt deze salade een heerlijk frisse smaak. Daar gaat de zon spontaan van schijnen!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Giet ondertussen de mais af. Snipper de ui. Snijd de komkommer, tomaten, paprika en appel in blokjes van 1 cm.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn. Meng de yoghurtmayonaise, piccalilly, paprikapoeder en het limoensap en -rasp in een grote mengkom. Schep de macaroni en ¾ van de groenten door de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de salade op een grote schaal en verdeel de rest van de groenten, de peterselie en limoenpartjes erover. Serveer direct.
bereidingstip:
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g macaroni
300 g mais in blik
1 rode ui
1 komkommer
200 g tomaten
1 rode paprika
1 friszure appel
1 limoen
5 g verse peterselie
100 g yoghurtmayonaise
2 el piccalilly
1 tl zoete gerookte-paprikapoeder