Ratatouille
bewaar
bewaar

Ratatouille

Drie keer raden wat we gaan eten! Een Frans gerecht boordevol groenten. Ra ra… ratatouille! Oui oui.

20 min. bereiden / 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 1½ cm en de aubergine in blokjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 5 min. mee.

Snijd ondertussen de verse tomaten in blokjes van een ½ cm en de courgettes in blokjes van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum en snijd de basilicumsteeltjes fijn.

Voeg de tomaten, courgette, tijmblaadjes en basilicumsteeltjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de bliktomaten, witte wijn, het laurierblad, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 min. met de deksel op pan op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe.

Verwijder het laurierblad, scheur ¾ van de blaadjes basilicum grof en roer erdoor. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de basilicum.

allergietipLekker met stokbrood of gekookte rijst. Let op: het gerecht is met stokbrood niet meer glutenvrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ratatouille

Drie keer raden wat we gaan eten! Een Frans gerecht boordevol groenten. Ra ra… ratatouille! Oui oui.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig