Ratatouille
Drie keer raden wat we gaan eten! Een Frans gerecht boordevol groenten. Ra ra… ratatouille! Oui oui.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 1½ cm en de aubergine in blokjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de verse tomaten in blokjes van een ½ cm en de courgettes in blokjes van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum en snijd de basilicumsteeltjes fijn.
Voeg de tomaten, courgette, tijmblaadjes en basilicumsteeltjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de bliktomaten, witte wijn, het laurierblad, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 min. met de deksel op pan op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe.
Verwijder het laurierblad, scheur ¾ van de blaadjes basilicum grof en roer erdoor. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de basilicum.
Ratatouille
Drie keer raden wat we gaan eten! Een Frans gerecht boordevol groenten. Ra ra… ratatouille! Oui oui.
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 1½ cm en de aubergine in blokjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de verse tomaten in blokjes van een ½ cm en de courgettes in blokjes van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum en snijd de basilicumsteeltjes fijn.
Voeg de tomaten, courgette, tijmblaadjes en basilicumsteeltjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de bliktomaten, witte wijn, het laurierblad, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 min. met de deksel op pan op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe.
Verwijder het laurierblad, scheur ¾ van de blaadjes basilicum grof en roer erdoor. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de basilicum.
allergietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 rode paprika's
1 aubergine
3 romatomaten
2 courgettes
3 takjes verse tijm
15 g verse basilicum
400 g San Marzano tomaten in blik
100 ml droge witte wijn
1 laurierblad