Zelfgemaakte pastasaus
bewaar
bewaar

Zelfgemaakte pastasaus

Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.

15 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.

Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 4 personen) van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.

Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.

algemeenJe kunt deze tomatensaus gebruiken bij pasta of gnocchi, maar het is ook een goede basis voor tomatensoep. Pureer hiervoor de saus, voeg 1 liter bouillon en soepballetjes toe en klaar is je soep. Hiermee is het recept niet meer gluten-en lactosevrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte pastasaus

Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig