Zelfgemaakte pastasaus
Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.
Aan de slag
Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.
Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 4 personen) van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.
Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.
Zelfgemaakte pastasaus
Een goede basis voor een pastagerecht of een homemade tomatensoep.
bijgerecht
null personen
155 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten fijn.
Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 4 personen) van de ansjovis en tomaten in een koekenpan. Bak de ansjovis 30 sec., duw met een lepel in kleine stukjes. Voeg de pomodoro toe, duw ze met een pollepel in kleine stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook en sjalotten toe. Bak nog 2 min.
Zet het vuur laag en laat nog 10 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig. Roer de basilicumblaadjes op het laatst door de saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
23 g ansjovisfilets in olie in blik
8 zongedroogde tomaten in pot
2 tenen knoflook
2 sjalotten
800 g Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
15 g verse basilicum